Overslaan en naar de inhoud gaan

Overkapping openluchttheater Brunssum duurder en later

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 6:05

De overkapping boven het openluchttheater in Brunssum valt duurder uit dan gepland en loopt bovendien vertraging op.

Dat heeft wethouder Hugo Janssen donderdag gemeld aan de gemeenteraad, meldt lokale omroep Zo-NWS.

Zwaardere kraan nodig
De begrote kosten bedroegen oorspronkelijk een half miljoen euro. Maar kort voordat het staal geplaatst zou worden, kwam de gemeente erachter dat de kranen die dat zouden doen niet geschikt waren voor de situatie ter plaatse. Er moest een zwaardere kraan aan te pas komen en die valt ook duurder uit.

Vertraging
In de tijd dat de drie partijen aan het kissebissen waren wiens fout dit was en wie voor de extra kosten moest opdraaien, heeft het project stilgelegen. Uiteindelijk hebben de partijen besloten de extra kosten van 63.000 euro door drie te delen, zodat elke partij een deel voor rekening neemt. Nadat het college daarmee akkoord ging, kon het project half oktober weer worden hervat.

De feestelijke opening van de nieuwe overkapping over het openluchttheater in het Vijverpark is nu gepland op 27 april komend jaar. Dan is het Koningsdag. Het programma voor die dag is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen