Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheidsgeld voor wietcontroles Heerlen en Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 13:41

Heerlen en Kerkrade gaan samen strenger controleren op de aanwezigheid van wietplantages in loodsen, containers en bedrijfsgebouwen.

De gemeenten hebben daarvoor 1,5 miljoen euro van het rijk gekregen.

Creatiever
Met het geld gaan de gemeenten acht medewerkers aantrekken die extra controles gaan uitvoeren. "Criminelen worden steeds creatiever", zegt burgemeester Jos Som van Kerkrade. "Dat worden wij ook."

Industrieterreinen
De nieuwe medewerkers gaan zich richten op georganiseerde criminaliteit op industrieterreinen. "Net als stallen op het platteland worden veel leegstaande loodsen op bedrijventerreinen gebruikt voor illegale wietteelt. Daar gaan we kijken of ze voldoen aan het bestemmingsplan", verklaart Roemer. "En zien ze dan bijvoorbeeld een wietplantage, dan schakelen ze de politie in."

Topje van ijsberg
In de afgelopen jaren werden in de regio Parkstad meer dan 700 waarschuwingen uitgedeeld en huizen gesloten na de vondst van een hennepplantage. Volgens de burgemeesters van Heerlen en Kerkrade is dat slechts het topje van de ijsberg.

In eerste instantie richt de nieuwe aanpak zich op Heerlen en Kerkrade. Als het succesvol blijkt te zijn, wordt het werkterrein uitgebreid naar alle gemeenten in de Parkstad.

Video: L1

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen