Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheidsgeld voor wietcontroles Heerlen en Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 13:41

Heerlen en Kerkrade gaan samen strenger controleren op de aanwezigheid van wietplantages in loodsen, containers en bedrijfsgebouwen.

De gemeenten hebben daarvoor 1,5 miljoen euro van het rijk gekregen.

Creatiever
Met het geld gaan de gemeenten acht medewerkers aantrekken die extra controles gaan uitvoeren. "Criminelen worden steeds creatiever", zegt burgemeester Jos Som van Kerkrade. "Dat worden wij ook."

Industrieterreinen
De nieuwe medewerkers gaan zich richten op georganiseerde criminaliteit op industrieterreinen. "Net als stallen op het platteland worden veel leegstaande loodsen op bedrijventerreinen gebruikt voor illegale wietteelt. Daar gaan we kijken of ze voldoen aan het bestemmingsplan", verklaart Roemer. "En zien ze dan bijvoorbeeld een wietplantage, dan schakelen ze de politie in."

Topje van ijsberg
In de afgelopen jaren werden in de regio Parkstad meer dan 700 waarschuwingen uitgedeeld en huizen gesloten na de vondst van een hennepplantage. Volgens de burgemeesters van Heerlen en Kerkrade is dat slechts het topje van de ijsberg.

In eerste instantie richt de nieuwe aanpak zich op Heerlen en Kerkrade. Als het succesvol blijkt te zijn, wordt het werkterrein uitgebreid naar alle gemeenten in de Parkstad.

Video: L1

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen