Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheidsgeld voor wietcontroles Heerlen en Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 13:41

Heerlen en Kerkrade gaan samen strenger controleren op de aanwezigheid van wietplantages in loodsen, containers en bedrijfsgebouwen.

De gemeenten hebben daarvoor 1,5 miljoen euro van het rijk gekregen.

Creatiever
Met het geld gaan de gemeenten acht medewerkers aantrekken die extra controles gaan uitvoeren. "Criminelen worden steeds creatiever", zegt burgemeester Jos Som van Kerkrade. "Dat worden wij ook."

Industrieterreinen
De nieuwe medewerkers gaan zich richten op georganiseerde criminaliteit op industrieterreinen. "Net als stallen op het platteland worden veel leegstaande loodsen op bedrijventerreinen gebruikt voor illegale wietteelt. Daar gaan we kijken of ze voldoen aan het bestemmingsplan", verklaart Roemer. "En zien ze dan bijvoorbeeld een wietplantage, dan schakelen ze de politie in."

Topje van ijsberg
In de afgelopen jaren werden in de regio Parkstad meer dan 700 waarschuwingen uitgedeeld en huizen gesloten na de vondst van een hennepplantage. Volgens de burgemeesters van Heerlen en Kerkrade is dat slechts het topje van de ijsberg.

In eerste instantie richt de nieuwe aanpak zich op Heerlen en Kerkrade. Als het succesvol blijkt te zijn, wordt het werkterrein uitgebreid naar alle gemeenten in de Parkstad.

Video: L1

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen