Overslaan en naar de inhoud gaan

Overeenkomst huisvesting arbeidsmigranten ondertekend

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:46

De provincie, de gemeenten in Noord-Limburg en Ondernemend Limburg gaan samen kijken hoe de huisvesting van arbeidsmigranten geregeld moet worden.

De partijen tekenden daarover woensdag een intentieovereenkomst

Visie
Volgens de partijen is het van groot belang om gezamenlijk een visie te ontwikkelen omdat de vraag naar arbeidsmigranten toeneemt. Dat komt doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan. Om het probleem beter in kaart te brengen hebben de partijen oud-gemeentesecretaris van Horst aan de Maas, Harry van de Loo aangesteld als kwartiermaker. "Ik ga eerst de problemen van de gemeenten en ondernemers in kaart brengen wat betreft arbeidsmigranten", zegt Van de Loo.

Oplossingen
De kwartiermaker gaat kijken of hij oplossingen kan vinden voor de huisvestingsproblematiek. Maar hij moet volgens gedeputeerde Hans Teunissen ook de samenwerking stimuleren. "We zien nu dat de vraag naar arbeidsmigranten in Zuid-Limburg toeneemt. Daar krijgen de gemeenten nu vraagstukken die ze ook in Noord-Limburg hebben gehad", zegt Teunissen.

Beleid
Zo moeten er een algemeen beleid komen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Limburg. "Nu doet iedere gemeente en ondernemer het op zijn manier", aldus Van de Loo. "In een agrarische gemeente verblijven de migranten op het erf van de boer terwijl in een stad als Venlo ze in leegstaande panden worden geplaatst. We moeten samen gaan kijken wat het beste is."

Op dit moment hebben alleen de gemeenten in Noord-Limburg zich aangesloten bij de samenwerking. Later komen daar ook de gemeenten in Midden- en Zuid-Limburg bij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen