Overslaan en naar de inhoud gaan

Overeenkomst huisvesting arbeidsmigranten ondertekend

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:46

De provincie, de gemeenten in Noord-Limburg en Ondernemend Limburg gaan samen kijken hoe de huisvesting van arbeidsmigranten geregeld moet worden.

De partijen tekenden daarover woensdag een intentieovereenkomst

Visie
Volgens de partijen is het van groot belang om gezamenlijk een visie te ontwikkelen omdat de vraag naar arbeidsmigranten toeneemt. Dat komt doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan. Om het probleem beter in kaart te brengen hebben de partijen oud-gemeentesecretaris van Horst aan de Maas, Harry van de Loo aangesteld als kwartiermaker. "Ik ga eerst de problemen van de gemeenten en ondernemers in kaart brengen wat betreft arbeidsmigranten", zegt Van de Loo.

Oplossingen
De kwartiermaker gaat kijken of hij oplossingen kan vinden voor de huisvestingsproblematiek. Maar hij moet volgens gedeputeerde Hans Teunissen ook de samenwerking stimuleren. "We zien nu dat de vraag naar arbeidsmigranten in Zuid-Limburg toeneemt. Daar krijgen de gemeenten nu vraagstukken die ze ook in Noord-Limburg hebben gehad", zegt Teunissen.

Beleid
Zo moeten er een algemeen beleid komen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Limburg. "Nu doet iedere gemeente en ondernemer het op zijn manier", aldus Van de Loo. "In een agrarische gemeente verblijven de migranten op het erf van de boer terwijl in een stad als Venlo ze in leegstaande panden worden geplaatst. We moeten samen gaan kijken wat het beste is."

Op dit moment hebben alleen de gemeenten in Noord-Limburg zich aangesloten bij de samenwerking. Later komen daar ook de gemeenten in Midden- en Zuid-Limburg bij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen