Overslaan en naar de inhoud gaan

Overeenkomst huisvesting arbeidsmigranten ondertekend

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:46

De provincie, de gemeenten in Noord-Limburg en Ondernemend Limburg gaan samen kijken hoe de huisvesting van arbeidsmigranten geregeld moet worden.

De partijen tekenden daarover woensdag een intentieovereenkomst

Visie
Volgens de partijen is het van groot belang om gezamenlijk een visie te ontwikkelen omdat de vraag naar arbeidsmigranten toeneemt. Dat komt doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan. Om het probleem beter in kaart te brengen hebben de partijen oud-gemeentesecretaris van Horst aan de Maas, Harry van de Loo aangesteld als kwartiermaker. "Ik ga eerst de problemen van de gemeenten en ondernemers in kaart brengen wat betreft arbeidsmigranten", zegt Van de Loo.

Oplossingen
De kwartiermaker gaat kijken of hij oplossingen kan vinden voor de huisvestingsproblematiek. Maar hij moet volgens gedeputeerde Hans Teunissen ook de samenwerking stimuleren. "We zien nu dat de vraag naar arbeidsmigranten in Zuid-Limburg toeneemt. Daar krijgen de gemeenten nu vraagstukken die ze ook in Noord-Limburg hebben gehad", zegt Teunissen.

Beleid
Zo moeten er een algemeen beleid komen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Limburg. "Nu doet iedere gemeente en ondernemer het op zijn manier", aldus Van de Loo. "In een agrarische gemeente verblijven de migranten op het erf van de boer terwijl in een stad als Venlo ze in leegstaande panden worden geplaatst. We moeten samen gaan kijken wat het beste is."

Op dit moment hebben alleen de gemeenten in Noord-Limburg zich aangesloten bij de samenwerking. Later komen daar ook de gemeenten in Midden- en Zuid-Limburg bij.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen