Overslaan en naar de inhoud gaan

Overeenkomst huisvesting arbeidsmigranten ondertekend

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:46

De provincie, de gemeenten in Noord-Limburg en Ondernemend Limburg gaan samen kijken hoe de huisvesting van arbeidsmigranten geregeld moet worden.

De partijen tekenden daarover woensdag een intentieovereenkomst

Visie
Volgens de partijen is het van groot belang om gezamenlijk een visie te ontwikkelen omdat de vraag naar arbeidsmigranten toeneemt. Dat komt doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan. Om het probleem beter in kaart te brengen hebben de partijen oud-gemeentesecretaris van Horst aan de Maas, Harry van de Loo aangesteld als kwartiermaker. "Ik ga eerst de problemen van de gemeenten en ondernemers in kaart brengen wat betreft arbeidsmigranten", zegt Van de Loo.

Oplossingen
De kwartiermaker gaat kijken of hij oplossingen kan vinden voor de huisvestingsproblematiek. Maar hij moet volgens gedeputeerde Hans Teunissen ook de samenwerking stimuleren. "We zien nu dat de vraag naar arbeidsmigranten in Zuid-Limburg toeneemt. Daar krijgen de gemeenten nu vraagstukken die ze ook in Noord-Limburg hebben gehad", zegt Teunissen.

Beleid
Zo moeten er een algemeen beleid komen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Limburg. "Nu doet iedere gemeente en ondernemer het op zijn manier", aldus Van de Loo. "In een agrarische gemeente verblijven de migranten op het erf van de boer terwijl in een stad als Venlo ze in leegstaande panden worden geplaatst. We moeten samen gaan kijken wat het beste is."

Op dit moment hebben alleen de gemeenten in Noord-Limburg zich aangesloten bij de samenwerking. Later komen daar ook de gemeenten in Midden- en Zuid-Limburg bij.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen