Overslaan en naar de inhoud gaan

Overeenkomst huisvesting arbeidsmigranten ondertekend

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:46

De provincie, de gemeenten in Noord-Limburg en Ondernemend Limburg gaan samen kijken hoe de huisvesting van arbeidsmigranten geregeld moet worden.

De partijen tekenden daarover woensdag een intentieovereenkomst

Visie
Volgens de partijen is het van groot belang om gezamenlijk een visie te ontwikkelen omdat de vraag naar arbeidsmigranten toeneemt. Dat komt doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan. Om het probleem beter in kaart te brengen hebben de partijen oud-gemeentesecretaris van Horst aan de Maas, Harry van de Loo aangesteld als kwartiermaker. "Ik ga eerst de problemen van de gemeenten en ondernemers in kaart brengen wat betreft arbeidsmigranten", zegt Van de Loo.

Oplossingen
De kwartiermaker gaat kijken of hij oplossingen kan vinden voor de huisvestingsproblematiek. Maar hij moet volgens gedeputeerde Hans Teunissen ook de samenwerking stimuleren. "We zien nu dat de vraag naar arbeidsmigranten in Zuid-Limburg toeneemt. Daar krijgen de gemeenten nu vraagstukken die ze ook in Noord-Limburg hebben gehad", zegt Teunissen.

Beleid
Zo moeten er een algemeen beleid komen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Limburg. "Nu doet iedere gemeente en ondernemer het op zijn manier", aldus Van de Loo. "In een agrarische gemeente verblijven de migranten op het erf van de boer terwijl in een stad als Venlo ze in leegstaande panden worden geplaatst. We moeten samen gaan kijken wat het beste is."

Op dit moment hebben alleen de gemeenten in Noord-Limburg zich aangesloten bij de samenwerking. Later komen daar ook de gemeenten in Midden- en Zuid-Limburg bij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen