Overslaan en naar de inhoud gaan

Overdekte railterminal bij Beatrixhaven in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 28 april 2016 - 6:15

Industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht wordt uitgebreid met een openbare, overdekte railterminal aan de Ankerkade.

De op- en overslagplaats van voornamelijk staal kost 1,8 miljoen euro.

Nieuw bedrijf
Het bedrijfsterrein van transportbedrijf Schavemaker Logistics was al bereikbaar via het water en de weg. Met de toevoeging van de railterminal ontstaat er een zogeheten trimodale ontsluiting. Daarvoor moet de spoorlijn langs de Ankerkade worden doorgetrokken tot in de hal. Voor de exploitatie van de terminal is een nieuw bedrijf opgericht, Maas Terminal Maastricht.

De nieuwe hal zal voor vijf extra banen zorgen, zo is de verwachting. De gemeente Maastricht stelt de grond voor de bouw van de nieuwe hal gratis beschikbaar. Om de financiering rond te maken, heeft de provincie een lening van 750.000 euro verstrekt aan Schavemaker.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koolstof Carbon
Amerikaans bedrijf opent vestiging in Maastricht
Meer banen bij koolstoffabriek Asbury in Maastricht
Rijk verdubbelt bijdrage aan railterminal Venlo
Rotonde en fietstunnel bij railterminal Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen