Overslaan en naar de inhoud gaan

Overbruggingskrediet voor getroffen landbouwers

Geplaatst opmaandag 27 juni 2016 - 19:17

Er moet een overbruggingskrediet komen voor de landbouwers die vorige week zijn getroffen door het noodweer.

Daarvoor gaan de overheid, de banken en de verzekeraars zich inspannen. Die afspraak is maandag gemaakt tijdens spoedoverleg met de agrarische sector in Someren.

Miljoenen
De schade als gevolg van de hagelbuien van vorige week wordt in Limburg geschat op 50 tot 100 miljoen euro, in Brabant is de schade zelfs een half miljard. De LLTB en LTO Nederland roepen de overheid verder op om het de schade als ramp te betitelen. In dat geval komen er fondsen vrij waar boeren een beroep op kunnen doen.

Oplossing
Woensdag komt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) kijken naar het getroffen gebied in zowel Brabant als Limburg. Leon Faassen, voorzitter van de LLTB, is tevreden. "Er moet nu worden gekeken naar oplossingen op de korte termijn en daar zijn alle partijen mee bezig. En ik ben daar positief over."

Lees ook: Crisisoverleg over landbouwschade in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tientallen miljoenen schade na noodweer, fruit prullenbak in
Nieuwe brandbrief over noodweer in Limburg
'Schade door noodweer zeker half miljard'
'Waterschade bij boeren loopt op tot een miljard'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen