Overslaan en naar de inhoud gaan

Over zes weken duidelijkheid over aanpak Mariapeel

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 16:23

De rechtbank in Roermond beslist binnen zes weken of de watervergunning voor de herinrichting van natuurgebied Mariapeel in stand blijft.

De dorpsraad Griendtsveen betoogde bij de bestuursrechter dat de vergunning, verstrekt door waterschap Peel en Maasvallei, niet deugt. Volgens advocaat Paul van Hoef ontbreekt in de vergunning een plan waarmee de gevolgen van het natuurplan voor Griendtsveen in kaart worden gebracht.

Waterschade
Het dorp vreest waterschade aan huizen door hogere waterstanden en meer overlast van muggen. Advocaat Van Hoef wil dat het waterschap bij iedere woning de huidige situatie in kaart brengt.

Effecten
Volgens Peel en Maasvallei staan er voldoende peilbuizen in Griendtsveen om de waterstanden in de gaten te houden. Het waterschap vindt het beter om in de praktijk te bekijken wat de effecten van het plan zijn, en dan zonodig dingen aan te passen.

Met de vergunning kan Staatsbosbeheer hoogveen in de Mariapeel terugbrengen door de waterstand te verhogen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mariapeel water natuur
Provincie betaalt mee bij eventuele waterschade Mariapeel
Mariapeel water natuur
Opnieuw verzet tegen plannen Mariapeel
Mariapeel water natuur
Weer bemiddeling natuurgebied Mariapeel
Bomenkap natuurgebied Mariapeel van de baan na fel protest
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen