Overslaan en naar de inhoud gaan

Ov-staking: niet duidelijk wanneer alles weer gaat rijden

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 12:18

Het is op dit moment niet duidelijk wanneer het streekvervoer weer gaat rijden.

"Vrijdagmiddag moet er meer duidelijkheid komen", laat een woordvoerder van FNV weten. Een woordvoerder van vakbond CNV laat weten dat het zomaar eens zou kunnen dat er maandag nog stakingen zijn. "Alleen weten we niet in welke vorm." Ook is het niet duidelijk of dit weekend wel volgens dienstregeling gereden wordt.

Niet blij
Ongeveer vijftien tot twintig procent van de chauffeurs van Arriva zijn woensdagochtend gaan rijden, laat Jean-Marie Severijns van vakbond CNV vanuit Sittard weten. "Maar wij zijn niet blij dat Arriva heeft besloten om toch lijnen te laten rijden. Gevolg is dat reizigers gaan stranden. Chauffeurs rijden hun eigen lijn, dus als de collega van de aansluitende lijn niet rijdt, hebben de reizigers een probleem."

Ander beeld
Landelijk rijdt volgens de woordvoerder van FNV ongeveer 85 procent van de bussen niet. Volgens werkgeversorganisatie VWOV kloppen deze cijfers niet. "Een rondgang langs de vervoersbedrijven geeft een ander beeld", aldus de VWOV. Zo wordt bij Arriva aanzienlijk meer gereden dan bij vorige stakingen. "Alle Waddeneilanden worden volledig bediend, in Lelystad rijden de bussen en in Tiel grotendeels."

Tegengewerkt
Vanuit Utrecht kwamen er geluiden dat een aantal buschauffeurs hun collega’s die wel gingen werken hebben geïntimideerd en tegengewerkt. Severijn herkent dit beeld niet in Limburg. "We respecteren uiteraard de keuze van de chauffeurs die wel gaan rijden."

Werkdruk
De reden voor de staking in het openbaar vervoer is een al langer lopend conflict met de werkgevers over werkdruk en lonen. De chauffeurs willen extra pauze en meer geld. De bond stelt dat de chauffeurs nu 'slechts' twee keer een kwartier pauze hebben op een dienst van acht uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen