Overslaan en naar de inhoud gaan

OV-staking dreigt bij verstrijken ultimatum

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 6:44

De kans is groot dat er aanstaande donderdag vanwege een staking in de hele provincie geen lijnbussen en regionale treinen rijden.

Een ultimatum aan de openbaar vervoer-aanbieders loopt dinsdag om 12:00 uur af, zei FNV-bestuurder Wilfred Jonkhout op L1 Radio.

Landelijk plat
De vakbonden onderhandelen met de ov-vervoerders over de werkdruk, het loon en de AOW van het personeel. Het FNV heeft daarover enkele eisen neergelegd bij de vervoerders, die volgens de vakbonden uiterlijk dinsdagochtend gehonoreerd zouden moeten worden. "Als ze niet aan onze eisen voldoen, gaat de bus landelijk plat”, aldus Jonkhout.

Zo'n 75% van de buschauffeurs is lid van een vakbond. Volgens Jonkhout is de kans groot dat naast de Arriva-bussen ook de regionale treinen donderdag niet rijden.

Luchtvaartpersoneel
Ook bij de vliegmaatschappijen KLM en Transavia wordt met een staking gedreigd. Het personeel formeert actieteams van piloten en hoopt eveneens op een betere cao. Het FNV heeft al een staking onder het cabinepersoneel aangekondigd voor maandag 8 januari.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen