Overslaan en naar de inhoud gaan

OV-schandaal: verdachte Abellio-topman krijgt geld mee

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2016 - 15:20

De van omkoping verdachte oud-topman van Abellio Jeff Hoogesteger heeft een schikking getroffen met moederbedrijf NS.

Hoogesteger werd vorig jaar geschorst vanwege fraude bij de aanbesteding van het Limburgs openbaar vervoer. De oud-directeur was het daarmee oneens en sleepte de NS voor de rechter.

Schikking getroffen
De zaak tussen beide partijen stond tot woensdag op de rol, maar is daar plots vanaf gehaald. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt tegen RTL Nieuws dat er een schikking is getroffen. Over de hoogte van het bedrag wil het bedrijf niets zeggen.

René de Beer
Hoogesteger is niet de eerste bestuurder die sneuvelde na het aanbestedingsschandaal en een schadevergoeding meekreeg. Eerder haalden ook al oud-NS-directeur Timo Huges en Qbuzz-bestuurder Annemarie Zuidberg hun gram. Ook oud-Veolia-bestuurder René de Beer, de spil in de grote fraudezaak, kan rekenen op een bedrag van de NS.

Fraude
De bestuurders werden stuk voor stuk de laan uitgestuurd nadat vorig jaar bekend werd dat er gefraudeerd was bij de aanbesteding van het Limburgs openbaar vervoer. NS-dochter Abellio wist de miljardenklus binnen te slepen, maar moest die weer inleveren toen bleek dat het bedrijf gefraudeerd had in de procedure. Oud-Veolia-directeur René de Beer sluisde vertrouwelijke bedrijfsinformatie door aan de NS, dat hem via een schijnconstructie in dienst wilde nemen. De provincie Limburg besloot de klus daarop te vergeven aan de nummer twee in de procedure, Arriva.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OV-schandaal: Abellio-topman eist tonnen schadevergoeding
Hoofdrolspeler fraudeaffaire Limburgs ov eist baan terug
Dijsselbloem: 'Zak geld voor Abelliobaas is zuur'
Bekend advocatenkantoor hielp NS met bedrijfsspion
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen