Overslaan en naar de inhoud gaan

'Outlet werkt aan plan om coronaregels te handhaven'

Geplaatst opmaandag 18 mei 2020 - 22:39

De Designer Outlet in Roermond legt dinsdag een plan op tafel om drukke taferelen zoals in het voorbije weekend te voorkomen.

Dat heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, maandagavond gezegd.

Drukke momenten
Burgemeester Rianne Donders van Roermond sprak maandag haar zorgen uit over de Outlet, waar het op drukke momenten niet mogelijk lijkt te zijn om de coronamaatregelen te handhaven. "We controleren dagelijks bij de Outlet, soms meerdere keren per dag en we zien dat het op piekmomenten niet lukt om de coronamaatregelen na te leven en te handhaven", laat een woordvoerder van de gemeente Roermond weten. "Vandaar de oproep van de burgemeester aan de Outlet om daar echt naar te kijken."

Lees ook: ‘Outlet Roermond moet coronamaatregelen beter toepassen'

Drukke Duitse dagen
"Voorwaarde voor de Outlet om weer open te mogen is dat ze óók op de 'drukke Duitse dagen' de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, kunnen handhaven", licht Scholten toe. Een lang Hemelvaartweekend en ook het Pinksterweekend zijn drukke Duitse dagen bij uitstek voor Venlo en Roermond.

Noodverordening
Vanwege de uitbraak van het coronavirus geldt er een noodverordening en daardoor gaat niet burgemeester Donders over de Outlet, maar de voorzitter van de Veiligheidsregio. Woensdag bespreekt Scholten met zijn adviseurs binnen de Veiligheidsregio het plan van aanpak van het merkendorp. "En dan hak ik een knoop door." De adviseurs zijn deskundigen uit de geledingen van onder meer de brandweer en de GGD.

Bestaat de kans dat de voorzitter van de Veiligheidsregio de Outlet sluit, als blijkt dat de plannen van het merkendorp niet toereikend zijn? "In theorie kan dat natuurlijk, maar dat is niet de intentie. Je wil dat de coronamaatregelen uitgevoerd en gehandhaafd worden."

Mondkapje
Scholten begrijpt de zorgen van Donders. "Ik ben zelf burgemeester van Venlo en ik zit met hetzelfde probleem." In Venlo heeft Scholten, net als Donders, ook te maken met hordes koopjestoeristen uit Duitsland. "Die Duitsers komen vooral deze kant op, is mijn indruk, omdat zij hier zonder mondkapje mogen winkelen. Dat leidt in Venlo en Roermond tot extra drukte."

Crowd-management
In het centrum van Venlo wil Scholten gaan werken met crowd-management, zo geeft hij aan. "Als er teveel mensen in een straat dreigen te komen, wil ik die straat tijdelijk kunnen afsluiten zodat er niemand meer bij kan." Scholten kan zich voorstellen dat de Outlet ook met een dergelijk voorstel komt.

De Roermondse Designer Outlet was maandagavond niet meer bereikbaar voor een reactie.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen