Overslaan en naar de inhoud gaan

'Outlet werkt aan plan om coronaregels te handhaven'

Geplaatst opmaandag 18 mei 2020 - 22:39

De Designer Outlet in Roermond legt dinsdag een plan op tafel om drukke taferelen zoals in het voorbije weekend te voorkomen.

Dat heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, maandagavond gezegd.

Drukke momenten
Burgemeester Rianne Donders van Roermond sprak maandag haar zorgen uit over de Outlet, waar het op drukke momenten niet mogelijk lijkt te zijn om de coronamaatregelen te handhaven. "We controleren dagelijks bij de Outlet, soms meerdere keren per dag en we zien dat het op piekmomenten niet lukt om de coronamaatregelen na te leven en te handhaven", laat een woordvoerder van de gemeente Roermond weten. "Vandaar de oproep van de burgemeester aan de Outlet om daar echt naar te kijken."

Lees ook: ‘Outlet Roermond moet coronamaatregelen beter toepassen'

Drukke Duitse dagen
"Voorwaarde voor de Outlet om weer open te mogen is dat ze óók op de 'drukke Duitse dagen' de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, kunnen handhaven", licht Scholten toe. Een lang Hemelvaartweekend en ook het Pinksterweekend zijn drukke Duitse dagen bij uitstek voor Venlo en Roermond.

Noodverordening
Vanwege de uitbraak van het coronavirus geldt er een noodverordening en daardoor gaat niet burgemeester Donders over de Outlet, maar de voorzitter van de Veiligheidsregio. Woensdag bespreekt Scholten met zijn adviseurs binnen de Veiligheidsregio het plan van aanpak van het merkendorp. "En dan hak ik een knoop door." De adviseurs zijn deskundigen uit de geledingen van onder meer de brandweer en de GGD.

Bestaat de kans dat de voorzitter van de Veiligheidsregio de Outlet sluit, als blijkt dat de plannen van het merkendorp niet toereikend zijn? "In theorie kan dat natuurlijk, maar dat is niet de intentie. Je wil dat de coronamaatregelen uitgevoerd en gehandhaafd worden."

Mondkapje
Scholten begrijpt de zorgen van Donders. "Ik ben zelf burgemeester van Venlo en ik zit met hetzelfde probleem." In Venlo heeft Scholten, net als Donders, ook te maken met hordes koopjestoeristen uit Duitsland. "Die Duitsers komen vooral deze kant op, is mijn indruk, omdat zij hier zonder mondkapje mogen winkelen. Dat leidt in Venlo en Roermond tot extra drukte."

Crowd-management
In het centrum van Venlo wil Scholten gaan werken met crowd-management, zo geeft hij aan. "Als er teveel mensen in een straat dreigen te komen, wil ik die straat tijdelijk kunnen afsluiten zodat er niemand meer bij kan." Scholten kan zich voorstellen dat de Outlet ook met een dergelijk voorstel komt.

De Roermondse Designer Outlet was maandagavond niet meer bereikbaar voor een reactie.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen