Overslaan en naar de inhoud gaan

Outlet in V&D-pand Heerlen later open door asbest

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 19:29

In het voormalige V&D-pand in Heerlen is asbest gevonden. Daardoor gaan de deuren van de geplande outletstore van Berden later open.

Het asbest moet eerst door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd voordat Berden Mode met de winkel kan starten.

HoutBrox
Het was de bedoeling dat de
outlet deze maand open zou gaan. Berden kocht de voorraad van de failliete kledingketen HoutBrox op en wilde die verkopen in Heerlen. Omdat het pand aan de Dautzenbergstraat enkele maanden leeg lag, moest het opnieuw geïnspecteerd worden.

1 vierkante meter
In een plafond van het La Place-gedeelte bleek een asbestplaatje van ongeveer 1 vierkant meter te zitten. Daarop werden alle noodzakelijke maatregelen genomen en werd dat gedeelte afgesloten van de rest van het gebouw. Eigenaar Henk van de Mortel van Metroprop Vastgoed laat weten dat het erger klinkt dan dat het is. Medewerkers van V&D hebben de afgelopen jaren geen gevaar gelopen omdat het asbestplaatje boven een plafond lag, zegt hij.

Van de Mortel verwacht dat alle werkzaamheden die met de verwijdering van het asbest te maken hebben, eind volgende week zijn afgerond.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Berden opent outletwinkel in V&D-pand Heerlen
Video: Oude V&D-pand in Heerlen weer geopend
La Place keert in Limburg terug op zes plekken
Outlet verhuist naar voormalige V&D Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten