Overslaan en naar de inhoud gaan

'Outlet Roermond moet coronamaatregelen beter toepassen'

Geplaatst opmaandag 18 mei 2020 - 17:50

Het Outlet Center in Roermond moet beter letten op de coronamaatregelen.

Dat concludeert burgemeester Rianne Donders van Roermond. Zij voorziet serieuze problemen als de situatie niet snel verbetert, bijvoorbeeld op Hemelvaartsdag. Dit weekeinde was het erg druk in het Outlet. Vooral met Duitse koopjestoeristen.

Lees ook: Meer Duitsers steken grens over: druk bij Outlet

Drukker
"Het Designer Outlet Center heeft veel minder bezoekers dan voor de crisis", stelt Donders in een verklaring. "Toch zien we ook dat mensen zich minder goed aan de maatregelen (kunnen) houden wanneer het drukker wordt." De burgemeester geeft aan de waarnemingen van de gemeente te hebben gedeeld met de voorzitter van de Veiligheidregio, Antoin Scholten.

Gezond verstand
De versoepeling van maatregelen gaat ervan uit, zegt Donders, dat mensen hun gezonde verstand blijven gebruiken. Dus: afstand houden en de hygiënevoorschriften naleven. "In het afgelopen weekend is gebleken dat zowel het gedrag van bezoekers, maar ook de maatregelen die zijn getroffen, beter moeten", zegt de burgemeester over het Outlet Center.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen