Overslaan en naar de inhoud gaan

Outlet Roermond: 1200 banen erbij, maar weinig animo

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:43

Designer Outlet Roermond wil gaan uitbreiden en wil over een paar jaar 1200 banen erbij, maar de belangstelling voor deze banen lijkt klein.

De uitbreiding betekent niet dat mensen in Roermond staan te springen om bij de outlet aan de slag te gaan.

"Ik zou er niet willen werken vanwege de tijden. Ik heb twee kleine kinderen dus dat werkt niet. Als ik werk zocht en de nood was aan de man, dan wel. Maar liever niet", vertelt een mevrouw op straat in Roermond.

Arbeidsomstandigheden
Dat laatste is volgens Sanne
Scheepers van uitzendbureau YoungCapital het probleem. "Tegenwoordig liggen de banen voor het oprapen. Mensen kunnen vaak kiezen waar ze willen werken en goed kijken waar de arbeidsomstandigheden het beste zijn," aldus Scheepers. Ook stijgt het opleidingsniveau onder de werknemers omdat ze doorstuderen. "Dan is zo'n baan bij Designer Outlet meer een bijbaan voor ze", weet Scheepers te vertellen.

Buitenlanders
Terwijl de Roermondenaar niet echt warm lijkt te worden van een baantje bij de outlet, merkt Scheepers dat buitenlanders er wel graag aan de slag willen. "We hebben op dit moment veel vluchtelingen en mensen die net over de grens wonen in onze database. Die willen graag aan het werk. Als ze goed Nederlands of Duits spreken kunnen ze in de winkel staan en anders is er ook voldoende magazijnwerk", aldus Scheepers.

Beperkte animo
Ondanks de beperkte animo om bij het outlet centrum te werken, zijn huidige werknemers van de outlet enthousiast over hun baan. "Ik vind werken in het outlet een feest. Ik ben er regelmatig en werk op verschillende plekken en doordat ik verschillende talen spreek is de outlet voor mij ideaal", aldus een medewerker.

Lees ook: Gezocht: heel veel personeel voor Designer Outlet Roermond

Serieus probleem
Rudolf van Gompel, directeur van Designer Outlet Roermond, wil de outlet de komende jaren flink uitbreiden. De bedoeling is meer omzet, meer bezoekers en meer beleving. Daarvoor is hij op zoek naar meer personeel. Dat is volgens hem tevens 'een serieus probleem'. Nu werken er tussen de 3500 en 3700 mensen in het Designer Outlet en staan er 371 vacatures open.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen