Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Outlet Roermond: 1200 banen erbij, maar weinig animo

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:43

Designer Outlet Roermond wil gaan uitbreiden en wil over een paar jaar 1200 banen erbij, maar de belangstelling voor deze banen lijkt klein.

De uitbreiding betekent niet dat mensen in Roermond staan te springen om bij de outlet aan de slag te gaan.

"Ik zou er niet willen werken vanwege de tijden. Ik heb twee kleine kinderen dus dat werkt niet. Als ik werk zocht en de nood was aan de man, dan wel. Maar liever niet", vertelt een mevrouw op straat in Roermond.

Arbeidsomstandigheden
Dat laatste is volgens Sanne
Scheepers van uitzendbureau YoungCapital het probleem. "Tegenwoordig liggen de banen voor het oprapen. Mensen kunnen vaak kiezen waar ze willen werken en goed kijken waar de arbeidsomstandigheden het beste zijn," aldus Scheepers. Ook stijgt het opleidingsniveau onder de werknemers omdat ze doorstuderen. "Dan is zo'n baan bij Designer Outlet meer een bijbaan voor ze", weet Scheepers te vertellen.

Buitenlanders
Terwijl de Roermondenaar niet echt warm lijkt te worden van een baantje bij de outlet, merkt Scheepers dat buitenlanders er wel graag aan de slag willen. "We hebben op dit moment veel vluchtelingen en mensen die net over de grens wonen in onze database. Die willen graag aan het werk. Als ze goed Nederlands of Duits spreken kunnen ze in de winkel staan en anders is er ook voldoende magazijnwerk", aldus Scheepers.

Beperkte animo
Ondanks de beperkte animo om bij het outlet centrum te werken, zijn huidige werknemers van de outlet enthousiast over hun baan. "Ik vind werken in het outlet een feest. Ik ben er regelmatig en werk op verschillende plekken en doordat ik verschillende talen spreek is de outlet voor mij ideaal", aldus een medewerker.

Lees ook: Gezocht: heel veel personeel voor Designer Outlet Roermond

Serieus probleem
Rudolf van Gompel, directeur van Designer Outlet Roermond, wil de outlet de komende jaren flink uitbreiden. De bedoeling is meer omzet, meer bezoekers en meer beleving. Daarvoor is hij op zoek naar meer personeel. Dat is volgens hem tevens 'een serieus probleem'. Nu werken er tussen de 3500 en 3700 mensen in het Designer Outlet en staan er 371 vacatures open.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen