Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Outlet Roermond: 1200 banen erbij, maar weinig animo

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:43

Designer Outlet Roermond wil gaan uitbreiden en wil over een paar jaar 1200 banen erbij, maar de belangstelling voor deze banen lijkt klein.

De uitbreiding betekent niet dat mensen in Roermond staan te springen om bij de outlet aan de slag te gaan.

"Ik zou er niet willen werken vanwege de tijden. Ik heb twee kleine kinderen dus dat werkt niet. Als ik werk zocht en de nood was aan de man, dan wel. Maar liever niet", vertelt een mevrouw op straat in Roermond.

Arbeidsomstandigheden
Dat laatste is volgens Sanne
Scheepers van uitzendbureau YoungCapital het probleem. "Tegenwoordig liggen de banen voor het oprapen. Mensen kunnen vaak kiezen waar ze willen werken en goed kijken waar de arbeidsomstandigheden het beste zijn," aldus Scheepers. Ook stijgt het opleidingsniveau onder de werknemers omdat ze doorstuderen. "Dan is zo'n baan bij Designer Outlet meer een bijbaan voor ze", weet Scheepers te vertellen.

Buitenlanders
Terwijl de Roermondenaar niet echt warm lijkt te worden van een baantje bij de outlet, merkt Scheepers dat buitenlanders er wel graag aan de slag willen. "We hebben op dit moment veel vluchtelingen en mensen die net over de grens wonen in onze database. Die willen graag aan het werk. Als ze goed Nederlands of Duits spreken kunnen ze in de winkel staan en anders is er ook voldoende magazijnwerk", aldus Scheepers.

Beperkte animo
Ondanks de beperkte animo om bij het outlet centrum te werken, zijn huidige werknemers van de outlet enthousiast over hun baan. "Ik vind werken in het outlet een feest. Ik ben er regelmatig en werk op verschillende plekken en doordat ik verschillende talen spreek is de outlet voor mij ideaal", aldus een medewerker.

Lees ook: Gezocht: heel veel personeel voor Designer Outlet Roermond

Serieus probleem
Rudolf van Gompel, directeur van Designer Outlet Roermond, wil de outlet de komende jaren flink uitbreiden. De bedoeling is meer omzet, meer bezoekers en meer beleving. Daarvoor is hij op zoek naar meer personeel. Dat is volgens hem tevens 'een serieus probleem'. Nu werken er tussen de 3500 en 3700 mensen in het Designer Outlet en staan er 371 vacatures open.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen