Overslaan en naar de inhoud gaan

Outlet Roermond: 1200 banen erbij, maar weinig animo

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:43

Designer Outlet Roermond wil gaan uitbreiden en wil over een paar jaar 1200 banen erbij, maar de belangstelling voor deze banen lijkt klein.

De uitbreiding betekent niet dat mensen in Roermond staan te springen om bij de outlet aan de slag te gaan.

"Ik zou er niet willen werken vanwege de tijden. Ik heb twee kleine kinderen dus dat werkt niet. Als ik werk zocht en de nood was aan de man, dan wel. Maar liever niet", vertelt een mevrouw op straat in Roermond.

Arbeidsomstandigheden
Dat laatste is volgens Sanne
Scheepers van uitzendbureau YoungCapital het probleem. "Tegenwoordig liggen de banen voor het oprapen. Mensen kunnen vaak kiezen waar ze willen werken en goed kijken waar de arbeidsomstandigheden het beste zijn," aldus Scheepers. Ook stijgt het opleidingsniveau onder de werknemers omdat ze doorstuderen. "Dan is zo'n baan bij Designer Outlet meer een bijbaan voor ze", weet Scheepers te vertellen.

Buitenlanders
Terwijl de Roermondenaar niet echt warm lijkt te worden van een baantje bij de outlet, merkt Scheepers dat buitenlanders er wel graag aan de slag willen. "We hebben op dit moment veel vluchtelingen en mensen die net over de grens wonen in onze database. Die willen graag aan het werk. Als ze goed Nederlands of Duits spreken kunnen ze in de winkel staan en anders is er ook voldoende magazijnwerk", aldus Scheepers.

Beperkte animo
Ondanks de beperkte animo om bij het outlet centrum te werken, zijn huidige werknemers van de outlet enthousiast over hun baan. "Ik vind werken in het outlet een feest. Ik ben er regelmatig en werk op verschillende plekken en doordat ik verschillende talen spreek is de outlet voor mij ideaal", aldus een medewerker.

Lees ook: Gezocht: heel veel personeel voor Designer Outlet Roermond

Serieus probleem
Rudolf van Gompel, directeur van Designer Outlet Roermond, wil de outlet de komende jaren flink uitbreiden. De bedoeling is meer omzet, meer bezoekers en meer beleving. Daarvoor is hij op zoek naar meer personeel. Dat is volgens hem tevens 'een serieus probleem'. Nu werken er tussen de 3500 en 3700 mensen in het Designer Outlet en staan er 371 vacatures open.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen