Overslaan en naar de inhoud gaan

Outlet-parkeerterrein is 'hotspot' voor drugsdealers

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 12:21

Het parkeerterrein van het Designer Outlet Center in Roermond is een 'hotspot' voor drugsdealers. Dat schrijft de politie in een onderzoeksdossier over een recente cocaïnedeal op het terrein.

Woordvoering van zowel politie als het outlet wil niet inhoudelijk reageren op vragen over drugsoverlast.

Grote partijen
In onderzoekstukken is de politie echter helder. Op 14 april vonden agenten 4,3 kilo cocaïne in een auto met Duitse kentekenplaten, geparkeerd op de outlet-parkeerplaats. 'Het is ons ambtshalve bekend dat dit vaker gebeurt op en rondom het outlet. Bij soortgelijke meldingen zijn vaker grote partijen drugs aangetroffen', staat er in het politiedossier.

Miljoenen bezoekers
De politie omschrijft het terrein in dit dossier als hotspot. Jaarlijks trekken miljoenen bezoekers richting het merkendorp en dagelijks maken mensen uit verschillende landen gebruik van de ruim 6500 parkeerplaatsen. In die drukte valt het minder snel op als een buitenlandse koper stopt naast een Nederlandse drugsdealer, of andersom.

Toch is dat niet altijd succesvol, zoals op 14 april. Outlet-beveiligers zagen op camerabeelden een man pakketten overladen van de ene naar de andere auto. De politie werd ingeseind en na controle vonden agenten ruim vier kilo cocaïne in de auto van Reshad A. (36) uit Duitsland. Hij werd gearresteerd, net als de vermeende verkoper uit Rotterdam: Omar A. (38).

Zelf verantwoordelijk
In een officiële reactie wil de politie niet dieper ingaan op de term 'hotspot'. "Wij hebben goed contact met de beveiliging van het outlet. Als zij iets verdachts zien, bellen ze ons. Het outlet is echter verantwoordelijk voor maatregelen en beveiliging, het is eigen terrein." Een woordvoerder van het outlet gaat niet in op vragen. "Wij doen geen uitspraken over zaken die politie-gerelateerd zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen