Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oudste kroeg van Blerick wordt kinderdagverblijf

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 15:13

Ald Bliërick, de oudste kroeg van Blerick, wordt per 1 januari 2016 een kinderdagverblijf. Daarmee verliest het pand definitief zijn horecafunctie.

Pandeigenaar Chrit Luijpers laat dat weten aan Dagblad De Limburger.

Twee jaar leeg
Het pand aan de Eerste Graaf van Loonstraat in Blerick staat al bijna twee jaar leeg. "Ik had er binnen veertien dagen weer een nieuwe huurder in kunnen hebben die er weer kroeg van wilde maken, maar die uitbaters waren te licht", zegt Luijpers. "Het café heeft jarenlang perfect gedraaid, maar zat de laatste jaren in een diep dal en ik denk dat de uitbaters die zich aanboden te weinig kwaliteit hadden om dat te veranderen."

Kroeg sinds 1905
Vanaf 1905 heeft er in het pand een kroeg gezeten. Ald Bliërick was daarmee het oudste café van Blerick. Luijpers nam het pand 45 jaar geleden over en was de eerste vijf jaar behalve eigenaar ook uitbater van het café.

Moeilijk
"Het is zonde voor de horeca in Blerick, maar het is tegenwoordig verschrikkelijk moeilijk om een kroeg draaiende te houden en dat wordt alleen maar moeilijker. Dat zie ik niet alleen hier in Blerick, maar ook op bijvoorbeeld de Parade in Venlo", aldus Luijpers.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachte steekpartij horecazaak Blerick langer vast
Venlose frietbaas Petatte Wiel overleden
Werkonderbreking bij DPx in Blerick
Acties bij DPx Blerick van de baan
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen