Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders wanhopig: drukte bij huiswerkbegeleiders

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 20:43

Bij instellingen voor huiswerkbegeleiding meldden zich steeds vaker ouders die de kinderen noodgedwongen thuis hebben zitten.

Ze willen weten hoe ze hun kroost het beste kunnen helpen met school, maar ook hoe ze tevreden te houden.

Nooit voor geleerd
Bij Uniek Begeleidingen in Neerbeek wordt vaker gebeld dan voorheen. Volgens huiswerkbegeleider Loraine Vogelaar is het begrijpelijk dat ouders vragen hebben. "Ze weten gewoon niet op welke manier ze hun kinderen moeten helpen met school. Veel ouders werken zelf door en bovendien hebben ze hiervoor nooit geleerd."

Slechte verbinding
Vogelaar heeft wat dat betreft een grote voorsprong. Zij kan haar kinderen goed helpen, onder meer met huiswerk. Haar zoon Max zegt dat hij het niet naar school toe kunnen gaan maar vreemd vindt. "Aan de ene kant is het leuk om meer thuis te zijn, maar aan de andere kant mis ik mijn vrienden en het sporten op school." Ook zegt hij dat lesgeven op afstand vaak niet goed werkt. "Vaak is het een slechte verbinding en dan hoor je niet goed wat de leraar zegt."

Beloning
Het is nog onduidelijk wanneer Max, weer naar school mag. Dat betekent dat de situatie voor veel ouders mogelijk nog moeilijker wordt. Volgens de huiswerkbegeleidster kunnen ouders het zich makkelijk maken door onder meer een goede structuur aan te brengen in de dag. "Zorg dat ze elke keer om 9 uur klaar zitten voor school, met alle spullen erbij. En geef ook een beloning als er goed wordt gewerkt. Een koekje en iets te drinken. Dat maakt de situatie een stuk aangenamer."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen