Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ouders verongelukte Anouk: "Dit was geen ongeluk meer"

Geplaatst opmaandag 24 april 2017 - 17:57

Op de kop af twee jaar geleden verongelukte Anouk van Putten (22) uit Heerlen tijdens een toeristische rondvlucht met een eenmotorig vliegtuigje op de Dominicaanse Republiek.

De nabestaanden van Anouk en de zes andere dodelijke slachtoffers eisen nu in een rechtszaak gezamenlijk een schadevergoeding van 15 miljoen euro.

Balanspunt
"Dit was geen ongeluk meer. Het toestel was verbouwd zodat er zeven in plaats van zes mensen aan boord konden. Daardoor is het
balanspunt veranderd en had de piloot geen schijn van kans om het toestel onder controle te krijgen toen de motor uitviel", vertelt vader Kees van Putten, die zelf onderzoek deed naar het incident.

Nalatig
"We klagen het resort aan omdat zij de tickets verkocht hadden en nalatig zijn geweest", zegt de vader. "Het resort heeft de plicht om de veiligheid bij de onderaannemer te controleren. Als ze dat had gedaan, had ze gezien dat het toestel is verbouwd en onderverzekerd was. Bovendien zou Anouk volgens de brochure eigenlijk vliegen met een ander toestel: een tweemotorig vliegtuig met co-piloot."

Lees ook: Heerlense die omkwam bij vliegtuigcrash geïdentificeerd

Verlies
De nabestaanden zijn twee jaar na de crash nog altijd druk met de zaak en het verlies van hun dochter. "Wij moeten er elke seconde van de dag mee leven. We willen onze rust vinden en krijgen. Tot op heden heeft niemand van de betrokken partijen zich ooit gewend tot ons."

Lees ook: Ouders van verongelukte Anouk eisen miljoenen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Voetganger overleden na aanrijding op zebrapad
Lichaam omgekomen Heerlense (22) terug in Nederland (7 mei 2015)
Lichaam omgekomen Heerlense (22) terug in Nederland
Bijeenkomst op school slachtoffer (22) spookrijdrama
Dodelijk ongeval op provinciale weg N570
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen