Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders verongelukte Anouk: "Dit was geen ongeluk meer"

Geplaatst opmaandag 24 april 2017 - 17:57

Op de kop af twee jaar geleden verongelukte Anouk van Putten (22) uit Heerlen tijdens een toeristische rondvlucht met een eenmotorig vliegtuigje op de Dominicaanse Republiek.

De nabestaanden van Anouk en de zes andere dodelijke slachtoffers eisen nu in een rechtszaak gezamenlijk een schadevergoeding van 15 miljoen euro.

Balanspunt
"Dit was geen ongeluk meer. Het toestel was verbouwd zodat er zeven in plaats van zes mensen aan boord konden. Daardoor is het
balanspunt veranderd en had de piloot geen schijn van kans om het toestel onder controle te krijgen toen de motor uitviel", vertelt vader Kees van Putten, die zelf onderzoek deed naar het incident.

Nalatig
"We klagen het resort aan omdat zij de tickets verkocht hadden en nalatig zijn geweest", zegt de vader. "Het resort heeft de plicht om de veiligheid bij de onderaannemer te controleren. Als ze dat had gedaan, had ze gezien dat het toestel is verbouwd en onderverzekerd was. Bovendien zou Anouk volgens de brochure eigenlijk vliegen met een ander toestel: een tweemotorig vliegtuig met co-piloot."

Lees ook: Heerlense die omkwam bij vliegtuigcrash geïdentificeerd

Verlies
De nabestaanden zijn twee jaar na de crash nog altijd druk met de zaak en het verlies van hun dochter. "Wij moeten er elke seconde van de dag mee leven. We willen onze rust vinden en krijgen. Tot op heden heeft niemand van de betrokken partijen zich ooit gewend tot ons."

Lees ook: Ouders van verongelukte Anouk eisen miljoenen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lichaam omgekomen Heerlense (22) terug in Nederland (7 mei 2015)
Lichaam omgekomen Heerlense (22) terug in Nederland
Voetganger overleden na aanrijding op zebrapad
Bijeenkomst op school slachtoffer (22) spookrijdrama
Dodelijk ongeval op provinciale weg N570
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen