Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ouders verongelukte Anouk: "Dit was geen ongeluk meer"

Geplaatst opmaandag 24 april 2017 - 17:57

Op de kop af twee jaar geleden verongelukte Anouk van Putten (22) uit Heerlen tijdens een toeristische rondvlucht met een eenmotorig vliegtuigje op de Dominicaanse Republiek.

De nabestaanden van Anouk en de zes andere dodelijke slachtoffers eisen nu in een rechtszaak gezamenlijk een schadevergoeding van 15 miljoen euro.

Balanspunt
"Dit was geen ongeluk meer. Het toestel was verbouwd zodat er zeven in plaats van zes mensen aan boord konden. Daardoor is het
balanspunt veranderd en had de piloot geen schijn van kans om het toestel onder controle te krijgen toen de motor uitviel", vertelt vader Kees van Putten, die zelf onderzoek deed naar het incident.

Nalatig
"We klagen het resort aan omdat zij de tickets verkocht hadden en nalatig zijn geweest", zegt de vader. "Het resort heeft de plicht om de veiligheid bij de onderaannemer te controleren. Als ze dat had gedaan, had ze gezien dat het toestel is verbouwd en onderverzekerd was. Bovendien zou Anouk volgens de brochure eigenlijk vliegen met een ander toestel: een tweemotorig vliegtuig met co-piloot."

Lees ook: Heerlense die omkwam bij vliegtuigcrash geïdentificeerd

Verlies
De nabestaanden zijn twee jaar na de crash nog altijd druk met de zaak en het verlies van hun dochter. "Wij moeten er elke seconde van de dag mee leven. We willen onze rust vinden en krijgen. Tot op heden heeft niemand van de betrokken partijen zich ooit gewend tot ons."

Lees ook: Ouders van verongelukte Anouk eisen miljoenen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Voetganger overleden na aanrijding op zebrapad
Lichaam omgekomen Heerlense (22) terug in Nederland (7 mei 2015)
Lichaam omgekomen Heerlense (22) terug in Nederland
Bijeenkomst op school slachtoffer (22) spookrijdrama
Dodelijk ongeval op provinciale weg N570
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen