Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders van vermiste Tanja Groen onthullen nieuwe plannen

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 7:00

De ouders van Tanja Groen en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries onthullen woensdagmiddag 'nieuwe initiatieven' in de zoektocht naar de sinds 1993 vermiste studente.

Vorige week werd er nog naar haar lichaam gezocht in het Brabantse Heeze, maar dat leverde niets op.

Lees ook: Zoekactie afgerond, Tanja Groen niet gevonden

Geen doorbraak
Vader Adrie en moeder Corrie hopen het langlopende onderzoek woensdag een impuls te geven met wat vertrouwenspersoon De Vries 'bijzondere en nieuwe initiatieven' noemt. Vooralsnog is niet bekend wat die plannen zijn. Er wordt in ieder geval niet gesproken over een doorbraak in de zaak; die is er simpelweg nog niet.

De persconferentie start om 14:00 uur vanuit Naarden en is live te volgen via een stream op 1limburg.

Cheesetown-fiets
Tanja verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze stapte na een feestje van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex op haar zwartgeverfde Cheesetown-fiets en zette koers richting haar studentenkamer in Gronsveld. Daar is ze nooit gearriveerd. Ook haar damesfiets is nooit teruggevonden. In 2012 werd er wel een fiets uit de Maas gehaald, maar die bleek niet van Tanja.

Lees ook: Cold case Tanja blijft actueel: 'Nabestaanden verhaal geven'

Marc Dutroux
Ook twee recente graafacties, die in Heeze en een in januari 2020 op een begraafplaats in Heugem, leverden niets op. De zaak van Tanja is gelinkt aan verschillende beruchte moordenaars. Zo mochten haar ouders zelfs door spullen van de beruchte Belg Marc Dutroux snuffelen, in de hoop dat daar een aanwijzing tussen zat. Uiteindelijk is er nooit een link met Dutroux gevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen