Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders: 'Rutte heeft de incassobureaus nooit hoeven betalen'

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 22:39

Aytac en Nazan Aydin uit Tegelen zien de val van het kabinet door de toeslagenaffaire deze vrijdag als een kleine tegemoetkoming maar: "Rutte heeft niet al die incassobureaus hoeven betalen, wij wel en we hebben er veel van geleden."

"We hebben nog altijd schulden en de vraag is hoe we dat allemaal gaan betalen. Het heeft 10 jaar geduurd, we konden niet eens naar de tandarts", zeggen beide ouders.

"Dit had nooit mogen gebeuren. Heel veel vrienden en familie die het niet wilde geloven. Jullie werken allebei fulltime? We hebben door het optreden van de Belastingdienst nog steeds schulden", zegt Aytac.

Lees ook: Kabinet weg: 'Maar echte daders blijven zitten'

Het kabinet Rutte is als één blok afgetreden, wat in de Nederlandse politiek zelden gebeurt. "Wij zijn al gestraft, nu hebben de politiek verantwoordelijken ook hun straf", zegt het gedupeerde gezin.

Lees ook: Leers: 'Val kabinet geeft impuls aan wantrouwen in politiek'

Na wekenlang overleg over de toeslagenaffaire, stapte het kabinet vrijdag op. Het nam daarmee verantwoordelijkheid voor de jarenlang uit de bocht gevlogen fraudeaanpak van de Belastingdienst. Duizenden ouders raakten hierdoor in grote financiële en geestelijke problemen. Een speciale Kamercommissie oordeelde in een snoeihard rapport dat dit te wijten was aan de volledige ambtelijke en politieke top.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen