Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders: 'Rutte heeft de incassobureaus nooit hoeven betalen'

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 22:39

Aytac en Nazan Aydin uit Tegelen zien de val van het kabinet door de toeslagenaffaire deze vrijdag als een kleine tegemoetkoming maar: "Rutte heeft niet al die incassobureaus hoeven betalen, wij wel en we hebben er veel van geleden."

"We hebben nog altijd schulden en de vraag is hoe we dat allemaal gaan betalen. Het heeft 10 jaar geduurd, we konden niet eens naar de tandarts", zeggen beide ouders.

"Dit had nooit mogen gebeuren. Heel veel vrienden en familie die het niet wilde geloven. Jullie werken allebei fulltime? We hebben door het optreden van de Belastingdienst nog steeds schulden", zegt Aytac.

Lees ook: Kabinet weg: 'Maar echte daders blijven zitten'

Het kabinet Rutte is als één blok afgetreden, wat in de Nederlandse politiek zelden gebeurt. "Wij zijn al gestraft, nu hebben de politiek verantwoordelijken ook hun straf", zegt het gedupeerde gezin.

Lees ook: Leers: 'Val kabinet geeft impuls aan wantrouwen in politiek'

Na wekenlang overleg over de toeslagenaffaire, stapte het kabinet vrijdag op. Het nam daarmee verantwoordelijkheid voor de jarenlang uit de bocht gevlogen fraudeaanpak van de Belastingdienst. Duizenden ouders raakten hierdoor in grote financiële en geestelijke problemen. Een speciale Kamercommissie oordeelde in een snoeihard rapport dat dit te wijten was aan de volledige ambtelijke en politieke top.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen