Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders: 'Rutte heeft de incassobureaus nooit hoeven betalen'

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 22:39

Aytac en Nazan Aydin uit Tegelen zien de val van het kabinet door de toeslagenaffaire deze vrijdag als een kleine tegemoetkoming maar: "Rutte heeft niet al die incassobureaus hoeven betalen, wij wel en we hebben er veel van geleden."

"We hebben nog altijd schulden en de vraag is hoe we dat allemaal gaan betalen. Het heeft 10 jaar geduurd, we konden niet eens naar de tandarts", zeggen beide ouders.

"Dit had nooit mogen gebeuren. Heel veel vrienden en familie die het niet wilde geloven. Jullie werken allebei fulltime? We hebben door het optreden van de Belastingdienst nog steeds schulden", zegt Aytac.

Lees ook: Kabinet weg: 'Maar echte daders blijven zitten'

Het kabinet Rutte is als één blok afgetreden, wat in de Nederlandse politiek zelden gebeurt. "Wij zijn al gestraft, nu hebben de politiek verantwoordelijken ook hun straf", zegt het gedupeerde gezin.

Lees ook: Leers: 'Val kabinet geeft impuls aan wantrouwen in politiek'

Na wekenlang overleg over de toeslagenaffaire, stapte het kabinet vrijdag op. Het nam daarmee verantwoordelijkheid voor de jarenlang uit de bocht gevlogen fraudeaanpak van de Belastingdienst. Duizenden ouders raakten hierdoor in grote financiële en geestelijke problemen. Een speciale Kamercommissie oordeelde in een snoeihard rapport dat dit te wijten was aan de volledige ambtelijke en politieke top.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen