Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders niet blij met 1-aprilgrap over vaccinatie op school

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 17:11

Een basisschool in Sint Odiliënberg heeft excuses aangeboden voor een verkeerd gevallen 1-aprilgrap. De school meldde aan de ouders dat alle kinderen in groep 7 en 8 vandaag een coronavaccinatie hebben gekregen.

De reden daarvoor zou het grote aantal besmettingen op scholen van scholenkoepel Swalm & Roer zijn. Daaronder valt ook basisschool 't Kempke in Sint Odiliënberg. Het inenten zou in overleg met de GGD meteen zijn gebeurd.

Allemaal geprikt
De grap kwam uit de koker van directeur André von Berg. Eerst werden 's morgens de kinderen in de hoogste klassen even in de waan gelaten dat ze vandaag allemaal geprikt zouden worden. Daarna besloot Von Berg, om eventuele misverstanden te voorkomen, het via een intern kanaal ook te melden aan de ouders. Met daarbij de aanhef '1 april'.

Boze reacties
Volgens Von Berg heeft hij daarna acht boze reacties gekregen en niet alleen van ouders met kinderen in groep 7 en 8. Niemand dacht echt dat de kinderen gevaccineerd waren, zegt de directeur, maar de boze ouders vonden het onderwerp niet geschikt voor zo'n grap.

Inschattingsfout
Daarop heeft Von Berg op datzelfde interne kanaal zijn excuses aangeboden. De directeur neemt de verantwoordelijkheid volledig op zich en spreekt in een verklaring van een 'behoorlijke inschattingsfout' en zegt dat 'veel ouders zijn geraakt'.

Luchtig
De directeur zegt dat het onderwerp corona zeer serieus wordt aangepakt op 't Kempke, maar dat er ook naar gestreefd wordt het een beetje luchtig te houden. Daar hoorde deze grap ook bij, zegt Von Berg, maar die werd door meerdere ouders blijkbaar niet zo gewaardeerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen