Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders Lisa Scheenaard vieren olympisch brons mee

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 17:43

De ouders van Lisa Scheenaard uit Weert zijn apetrots op hun dochter. Hun jongste dochter pakte brons bij het roeien. Ze hebben afgelopen nacht op het puntje van de bank gezeten.

De 32-jarige Scheenaard pakte brons samen met Roos de Jong in de dubbeltwee. Het goud ging naar Roemeniƫ en zilver was er voor Nieuw-Zeeland.

Joekel
De familie-app van de 'Scheenaardjes' ontplofte vannacht. Iedereen is opgebleven om de race live te zien. Lisa reageert vanuit Tokio. "Ik heb veel contact gehad met mijn ouders en mijn zussen. Heel mooi dat ze zo meeleven. Mijn neefjes waren vooral onder de indruk van de medaille. Ze vonden het een joekel."

Atletiek
Moeder Margriet en vader Paul kijken de race nog een paar keer terug. Margriet voelt nog steeds spanning als ze het ziet. "Ik ben zo ongelooflijk trots. Het is zo speciaal. Lisa was altijd al een kind dat er echt voor ging, dat was vroeger in de atletiek al zo." Vier dochters hebben Margriet en Paul. Lisa is de jongste en begon als kind bij AV Weert. Haar vader vertelt trots: "Toen zag je al dat ze ontzettend sterk was, zo trots op haar." Hij voegt er gauw aan toe: "Op al mijn dochters hoor." In haar studententijd maakte Lisa de overstap naar het roeien.

Feestje
Vrijdag komt Lisa terug naar Nederland waar ze in Scheveningen ontvangen wordt door haar ouders. En ze heeft wel zin in een feestje. "In Tokio is dat lastig, geen biertje te krijgen in het olympisch dorp. Maar als we terug zijn, gaan we het goed vieren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen