Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders leggen zich niet neer bij uitloting Blariacum

Geplaatst opdinsdag 18 april 2017 - 17:20

Een groepje kinderen van een basisschool in Tegelen wil naar de brugklas van het Blariacum-college. Maar ze zijn uitgeloot en doorverwezen naar hun tweede keus, het grotere College den Hulster. De ouders laten het er niet bij zitten.

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en leraren zijn ervan overtuigd dat het Blariacum voor hen de beste school is.

Oplossing
Inmiddels wordt druk overlegd over een mogelijke oplossing. De scholenkoepel die over de basisscholen gaat, praat met de onderwijsorganisatie voor het middelbaar onderwijs. Het Blariacum zelf steunt de boze ouders van de uitgelote kinderen.

Dossier
De ouders overwegen om naar de rechter te stappen. Moeder Ruth Heinrichs: "We staan in ons recht, want er is niet naar het kind en het dossier gekeken. Daarin staat dat mijn zoon naar een kleine school moet gaan en niet naar een grote. Wij laten het hier niet bij zitten".

Geschrapt
De maatregel om 47 leerlingen die eigenlijk naar het Blariacumcollege wilden naar College Den Hulster te sturen wordt niet zonder meer geschrapt. Dat laat bestuursvoorzitter Peter Badoux van de Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) weten aan Omroep Venlo.

Gesprek
Hij geeft wel aan dat hij in gesprek wil met de ouders en wil zoeken naar een oplossing. Maar dat wil niet zeggen dat de maatregel van de baan is. Badoux hoopt nog deze week duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oplossing scholenrel: leerlingen mogen toch naar Blariacum
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Scholen in Venlo werken aan betere samenwerking
Venlo wil niet tornen aan vrije schoolkeuze
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen