Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders leggen zich niet neer bij uitloting Blariacum

Geplaatst opdinsdag 18 april 2017 - 17:20

Een groepje kinderen van een basisschool in Tegelen wil naar de brugklas van het Blariacum-college. Maar ze zijn uitgeloot en doorverwezen naar hun tweede keus, het grotere College den Hulster. De ouders laten het er niet bij zitten.

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en leraren zijn ervan overtuigd dat het Blariacum voor hen de beste school is.

Oplossing
Inmiddels wordt druk overlegd over een mogelijke oplossing. De scholenkoepel die over de basisscholen gaat, praat met de onderwijsorganisatie voor het middelbaar onderwijs. Het Blariacum zelf steunt de boze ouders van de uitgelote kinderen.

Dossier
De ouders overwegen om naar de rechter te stappen. Moeder Ruth Heinrichs: "We staan in ons recht, want er is niet naar het kind en het dossier gekeken. Daarin staat dat mijn zoon naar een kleine school moet gaan en niet naar een grote. Wij laten het hier niet bij zitten".

Geschrapt
De maatregel om 47 leerlingen die eigenlijk naar het Blariacumcollege wilden naar College Den Hulster te sturen wordt niet zonder meer geschrapt. Dat laat bestuursvoorzitter Peter Badoux van de Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) weten aan Omroep Venlo.

Gesprek
Hij geeft wel aan dat hij in gesprek wil met de ouders en wil zoeken naar een oplossing. Maar dat wil niet zeggen dat de maatregel van de baan is. Badoux hoopt nog deze week duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oplossing scholenrel: leerlingen mogen toch naar Blariacum
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Scholen in Venlo werken aan betere samenwerking
Venlo wil niet tornen aan vrije schoolkeuze
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen