Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders Kimberly: 'Waar blijft compassie voor onze dochter?'

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2015 - 22:08

De spijtbetuiging van hoofdofficier van justitie Roger Bos in de Valkenburgse zedenzaak is verkeerd gevallen bij veel betrokkenen.

Bos zei donderdag de grote woorden van de zaaksofficier in de zedenzaak te betreuren.

Ferme bewoordingen
Die had bij de start van het proces in ferme bewoordingen duidelijk gemaakt dat tientallen mannen een bezoek van de politie konden verwachten. Die houding kwam het OM op veel kritiek te staan, vooral van de advocaten van de verdachte prostitutieklanten die spraken van een heksenjacht.

Advocaat Ivo van de Bergh (19 cliënten in de Valkenburgse zedenzaak) noemt de spijtbetuiging van Bos 'rijkelijk laat'. Vooral omdat er tijdens de inhoudelijke behandeling van de zedenzaak altijd beweerd is 'dat het nooit (zo) gezegd is'. Ook wat betreft advocaat Bjorn Jegers (1 cliënt) had de spijtbetuiging "wel wat eerder mogen komen".

Campingcultuur
Maar ook de advocaat van Kimberly, het destijds 16-jarige slachtoffer in de zedenzaak, verbaast zich hogelijk over de spijtbetuiging. Advocaat Nino Pennino vindt het "vreemd en spijtig dat een leidinggevende zijn medewerker op deze manier publiekelijk afvalt." Pennino is juist zeer te spreken over de manier waarop de betreffende zaaksofficier heeft geopereerd in de Valkenburgse zedenzaak. Volgens de advocaat doen dit soort spijtbetuigingen van hoogste baas van het OM in Limburg "afbreuk aan het OM als geheel, het lijkt geen bolwerk van onberispelijkheid meer te zijn, maar meer wat ooit wel eens de 'campingcultuur' is genoemd."

'Compassie voor die viezeriken'
Ook de ouders van het slachtoffer Kimberly (zoals het meisje op internet te boek stond) zijn niet te spreken over de actie van hoofdofficier Bos. "Compassie voor die viezeriken die bewust op zoek waren naar een jong meisje. Waar blijft de compassie voor onze dochter en voor ons?", zo zeggen de ouders in een reactie op de spijtbetuiging van Bos.

Het OM benadrukt overigens dat er ondanks de spijtbetuiging, geen sprake is van excuses.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts