Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders Kimberly: 'Waar blijft compassie voor onze dochter?'

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2015 - 22:08

De spijtbetuiging van hoofdofficier van justitie Roger Bos in de Valkenburgse zedenzaak is verkeerd gevallen bij veel betrokkenen.

Bos zei donderdag de grote woorden van de zaaksofficier in de zedenzaak te betreuren.

Ferme bewoordingen
Die had bij de start van het proces in ferme bewoordingen duidelijk gemaakt dat tientallen mannen een bezoek van de politie konden verwachten. Die houding kwam het OM op veel kritiek te staan, vooral van de advocaten van de verdachte prostitutieklanten die spraken van een heksenjacht.

Advocaat Ivo van de Bergh (19 cliënten in de Valkenburgse zedenzaak) noemt de spijtbetuiging van Bos 'rijkelijk laat'. Vooral omdat er tijdens de inhoudelijke behandeling van de zedenzaak altijd beweerd is 'dat het nooit (zo) gezegd is'. Ook wat betreft advocaat Bjorn Jegers (1 cliënt) had de spijtbetuiging "wel wat eerder mogen komen".

Campingcultuur
Maar ook de advocaat van Kimberly, het destijds 16-jarige slachtoffer in de zedenzaak, verbaast zich hogelijk over de spijtbetuiging. Advocaat Nino Pennino vindt het "vreemd en spijtig dat een leidinggevende zijn medewerker op deze manier publiekelijk afvalt." Pennino is juist zeer te spreken over de manier waarop de betreffende zaaksofficier heeft geopereerd in de Valkenburgse zedenzaak. Volgens de advocaat doen dit soort spijtbetuigingen van hoogste baas van het OM in Limburg "afbreuk aan het OM als geheel, het lijkt geen bolwerk van onberispelijkheid meer te zijn, maar meer wat ooit wel eens de 'campingcultuur' is genoemd."

'Compassie voor die viezeriken'
Ook de ouders van het slachtoffer Kimberly (zoals het meisje op internet te boek stond) zijn niet te spreken over de actie van hoofdofficier Bos. "Compassie voor die viezeriken die bewust op zoek waren naar een jong meisje. Waar blijft de compassie voor onze dochter en voor ons?", zo zeggen de ouders in een reactie op de spijtbetuiging van Bos.

Het OM benadrukt overigens dat er ondanks de spijtbetuiging, geen sprake is van excuses.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen