Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders Kimberly teleurgesteld over straf seksklanten

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 19:05

De ouders van het destijds zestienjarige meisje 'Kimberly' uit de Valkenburgse zedenzaak zijn teleurgesteld in de straffen die donderdag in de zaak zijn opgelegd.

De ouders vinden de straf te laag en zijn blij dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat. Ze hopen dat de rechter dan wel een statement wil maken, zo laten ze weten.

Stevig signaal
"In de straf komt niet tot uitdrukking wat er eigenlijk met het meisje is gebeurd", zegt advocaat van de ouders Nino Pennino tegen EenVandaag. Dat het Openbaar Ministerie vrijwel direct aankondigde in beroep te gaan in alle twaalf zaken waarin donderdag uitspraak werd gedaan, is volgens Pennino wel 'meteen een heel duidelijk, stevig signaal'. "Dat voelt dan wel weer goed."

Geschrokken
Advocaat Ivo van de Bergh van elf van de twaalf mannen die donderdag zijn veroordeeld zegt over een van zijn cliënten dat die behoorlijk is geschrokken van de hem opgelegde straf. Het gaat hierbij om een directeur van een stichting voor kinderen, die met vijf maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk zwaarder werd gestraft dan andere verdachten. Deze man maakt zich zorgen dat de politie straks voor de deur staat om hem op te halen, zei zijn raadsman. De man heeft nog niet aan zijn vrouw verteld dat hij een van de verdachten is in de zaak.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meisje 'Kimberly' voelt zich misbruikt
Jaar cel geëist tegen 'liegende' verdachte zedenzaak
Weer vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Loverboy Armin A. definitief twee jaar vast
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen