Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders en oma baby verdacht van mishandeling en doodslag

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 18:16

De vader, moeder en oma van de vier maanden oude baby uit Heerlen die in mei in het ziekenhuis overleed, worden verdacht van zware mishandeling met de dood als gevolg, en doodslag.

Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Gevangenhouding
Vrijdag werd het drietal voorgeleid aan de rechter-commissaris. De ouders uit Heerlen en de oma uit Nieuwstadt zijn voor twee weken in bewaring gesteld.

Zwaar letsel
Dinsdag werd het trio in de boeien geslagen op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van het jongetje. De baby werd eind april met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. Drie weken later stierf het jongetje. De politie startte een onderzoek en viel dinsdag de woning van het gezin aan de Rietveldstraat in Heerlen binnen.

Hoe het jongetje gewond is geraakt, is vooralsnog onbekend. Onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de mogelijke betrokkenheid van het drietal bij het overlijden van de zuigeling.

Lees ook: Baby overleden: vader, moeder en oma opgepakt

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen