Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 22:26

De ouders van het Heerlense meisje dat vorig jaar in twee hotels in Valkenburg seks had met tientallen mannen, gaan namens hun dochter duizenden euro's smartengeld eisen van haar klanten.

De ouders van het Heerlense meisje eisen volgens de Volkskrant 2.500 tot 10.000 euro smartengeld per klant. Deze bedragen zijn gebaseerd op informatie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Signaal
"Met dit vieze geld willen de ouders goed doen", zegt advocaat Nino Pennino tegen de Volkskrant. Ze hopen daarmee een signaal uit te zenden naar andere potentiële klanten van minderjarigen: dit is niet koosjer, laten we dat maar niet doen. Want prostitutie van minderjarigen bestaat, omdat er klanten voor zijn."

In januari maakte toenmalig advocaat Theo Boumans al bekend dat de ouders van het meisje een financiële genoegdoening van de mannen wilden eisen. Hij deed toen nog geen uitspraken over de hoogte van de claims.

Lees ook: Ouders eisen geld van mannen die meisje misbruikten

Voor de rechter
Het Openbaar Ministerie vervolgt 29 klanten voor seks met het minderjarig meisje. Vanaf woensdag 8 juli moeten de mannen zich één voor één verantwoorden voor de rechtbank in Maastricht.

Lees ook: OM gaat 29 verdachten vervolgen in Valkenburgse zedenzaak

Armin A.
Het OM wil dat loverboy Armin A. voor drie jaar achter de tralies verdwijnt. Ook moet hij in totaal 34.000 euro aan schadevergoeding en smartengeld betalen.

Lees ook: OM eist drie jaar cel tegen loverboy Armin A.

Lees hier meer over de Valkenburgse zedenzaak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Loverboyzaak: Kimberly kreeg 250 telefoontjes in 2 weken
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
OM eist drie jaar cel tegen loverboy Armin A.
Armin A. wordt niet onderzocht in Pieter Baan Centrum
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen