Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 22:26

De ouders van het Heerlense meisje dat vorig jaar in twee hotels in Valkenburg seks had met tientallen mannen, gaan namens hun dochter duizenden euro's smartengeld eisen van haar klanten.

De ouders van het Heerlense meisje eisen volgens de Volkskrant 2.500 tot 10.000 euro smartengeld per klant. Deze bedragen zijn gebaseerd op informatie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Signaal
"Met dit vieze geld willen de ouders goed doen", zegt advocaat Nino Pennino tegen de Volkskrant. Ze hopen daarmee een signaal uit te zenden naar andere potentiële klanten van minderjarigen: dit is niet koosjer, laten we dat maar niet doen. Want prostitutie van minderjarigen bestaat, omdat er klanten voor zijn."

In januari maakte toenmalig advocaat Theo Boumans al bekend dat de ouders van het meisje een financiële genoegdoening van de mannen wilden eisen. Hij deed toen nog geen uitspraken over de hoogte van de claims.

Lees ook: Ouders eisen geld van mannen die meisje misbruikten

Voor de rechter
Het Openbaar Ministerie vervolgt 29 klanten voor seks met het minderjarig meisje. Vanaf woensdag 8 juli moeten de mannen zich één voor één verantwoorden voor de rechtbank in Maastricht.

Lees ook: OM gaat 29 verdachten vervolgen in Valkenburgse zedenzaak

Armin A.
Het OM wil dat loverboy Armin A. voor drie jaar achter de tralies verdwijnt. Ook moet hij in totaal 34.000 euro aan schadevergoeding en smartengeld betalen.

Lees ook: OM eist drie jaar cel tegen loverboy Armin A.

Lees hier meer over de Valkenburgse zedenzaak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Loverboyzaak: Kimberly kreeg 250 telefoontjes in 2 weken
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Post voor 'klanten' loverboyzaak gaat naar advocaat
23 klanten bekennen in loverboyzaak Valkenburg
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen