Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ouders doodgereden peuter: celstraf is enige genoegdoening

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 20:44

Moniek Hanssen en Erik Derijk, de ouders van de doodgereden peuter in Meijel, vinden enige genoegdoening in een mogelijke celstraf voor de dader.

"We weten dat geen enkele straf past bij het verlies dat is geleden. Het gaat uiteindelijk om de straf die hij daadwerkelijk krijgt opgelegd. Het komt toch nooit in de buurt van wat wij nog steeds dagelijks moeten doormaken," vertelt moeder Moniek.

Hoger beroep
Hun kind en de ouders van Moniek werden doodgereden. Tegen de Poolse chauffeur is woensdag in hoger beroep twaalf maanden cel en drie jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist.

Lees ook: OM eist jaar cel in beroep dodelijke aanrijding Meijel

Door het lint
De rechtbank in Roermond veroordeelde de uit Polen afkomstige automobilist eerder tot een taakstraf van 120 uur, na een eis voor 15 maanden cel. Erik ging bij het horen van die uitspraak door het lint, en gooide een stoel door de rechtszaal.

Oog in oog
Tijdens het hoger beroep stonden Moniek en Erik opnieuw oog in oog met de chauffeur. "Eigenlijk is dit geen twee keer te doen. Ik vond het deze keer erger dan de vorige keer," vertelt Moniek.

Excuses
De Poolse chauffeur bood tijdens het hoger beroep voor het eerst zijn excuses aan. Hij vertelde ook dat hij weet hoe het is om een kind te verliezen. Zijn dochter overleed namelijk drie maanden geleden.

'Te laat'
"Excuses moeten oprecht zijn. Het is nu meer dan twee jaar geleden en er zijn genoeg momenten geweest, zeker in het begin, dat hij dat had kunnen doen", zegt vader Erik Derijk. "Het is wel laat. Te laat, denk ik."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OM eist jaar cel in beroep dodelijke aanrijding Meijel
Vijftien maanden cel in hoger beroep voor doodrijder Meijel
Uitspraak in geruchtmakende zaak doodrijder Meijel
Rechtbank geeft extra uitleg over vonnis doodrijder
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen