Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ouders 'barbecue-kinderen' geschrokken en boos

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 17:45

De ouders van de drie kinderen die dinsdag in Stein een koolmonoxide-vergiftiging opliepen, zijn nog niet van de schrik bekomen.

"Toen ik thuis aankwam was de ambulance er al. Ik mocht mijn kinderen niet zien omdat ze met spoed naar het ziekenhuis moesten", zegt vader Francesco Nzuzi tegen L1.

Boos
De kinderen hadden in de woning een barbecue aangestoken omdat ze het koud hadden. Vanwege een schuld van naar verluidt zo'n 1000 euro waren gas en licht in het huis afgesloten. Toch is Nzuzi boos op de energieleverancier: "Ik heb alle handelingen verricht en alsnog hebben ze het gas en licht afgesloten. Mijn kinderen zijn in gevaar gebracht."

Lees ook: Kinderen weer hersteld van koolmonoxide-vergiftiging

Overnachten
De kinderen zijn weer herenigd met hun ouders. De vraag is wel waar de familie moet overnachten aangezien ze het huis nog niet in mogen. De gemeente Stein zegt op zoek te zijn naar een tijdelijk onderkomen voor de familie Nzuzi.

L1 kon woensdag geen reactie krijgen bij het energiebedrijf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veel hulp voor Steins gezin met schulden
Bijna-drama: kinderen onwel door barbecue in ijskoud huis
Kinderen weer hersteld van koolmonoxide-vergiftiging
Twee mensen onwel door koolmonoxide in Stein
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen