Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouders 'barbecue-kinderen' geschrokken en boos

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 17:45

De ouders van de drie kinderen die dinsdag in Stein een koolmonoxide-vergiftiging opliepen, zijn nog niet van de schrik bekomen.

"Toen ik thuis aankwam was de ambulance er al. Ik mocht mijn kinderen niet zien omdat ze met spoed naar het ziekenhuis moesten", zegt vader Francesco Nzuzi tegen L1.

Boos
De kinderen hadden in de woning een barbecue aangestoken omdat ze het koud hadden. Vanwege een schuld van naar verluidt zo'n 1000 euro waren gas en licht in het huis afgesloten. Toch is Nzuzi boos op de energieleverancier: "Ik heb alle handelingen verricht en alsnog hebben ze het gas en licht afgesloten. Mijn kinderen zijn in gevaar gebracht."

Lees ook: Kinderen weer hersteld van koolmonoxide-vergiftiging

Overnachten
De kinderen zijn weer herenigd met hun ouders. De vraag is wel waar de familie moet overnachten aangezien ze het huis nog niet in mogen. De gemeente Stein zegt op zoek te zijn naar een tijdelijk onderkomen voor de familie Nzuzi.

L1 kon woensdag geen reactie krijgen bij het energiebedrijf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel hulp voor Steins gezin met schulden
Bijna-drama: kinderen onwel door barbecue in ijskoud huis
Kinderen weer hersteld van koolmonoxide-vergiftiging
Twee mensen onwel door koolmonoxide in Stein
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen