Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ouderenzorg blijft toch in Bocholtz

Geplaatst opzaterdag 30 mei 2015 - 7:28

MeanderGroep concentreert zich bij het zoeken naar een geschikte plek voor een nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz op de huidige locatie aan de Schoolstraat.

De organisatie heeft diverse alternatieve terreinen bekeken, maar dat heeft niets concreets opgeleverd.

Nieuw gebouw
Het huidige complex is verouderd. Bovendien is het niet geschikt voor de nieuwe vorm van zorg die straks moet worden geboden, met meer nadruk op verpleging. Daarom wil MeanderGroep in Bocholtz op korte termijn een compleet nieuw gebouw neerzetten.

Samenwerking
In eerste instantie werd gedacht aan een gezamenlijke aanpak met de Woningstichting Simpelveld. De gesprekken tussen MeanderGroep en de corporatie liepen eerder dit jaar echter vast.

Lees ook: MeanderGroep wil nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz

Duidelijkheid
In de gemeenteraad van Simpelveld heeft het CDA het college van B en W gevraagd hoe de vork aan de steel zit. Als er geen schot in die zaak komt, zijn de ouderen in het dorp straks de dupe, waarschuwt raadslid Jo Ernes. Volgens burgemeester Richard de Boer moet hij het echter ook doen met twee korte mailtjes van MeanderGroep.

Huidige locatie
Volgens Persoon onderzoekt zijn instelling de mogelijkheden om op en rond de huidige plek een nieuw complex neer te zetten. Daarbij wordt wellicht ook het leegstaande pand van de Rabobank ernaast betrokken. Wanneer er een plan komt, kan hij nog niet zeggen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

MeanderGroep wil nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz
Meander meldt zich voor Zorgplein Brunssum
Plan tegen ondervoeding: 'Geef dementiepatiënten de fles'
Limburgs Parlement wil meldpunt misstanden ouderenzorg
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen