Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouderenzorg blijft toch in Bocholtz

Geplaatst opzaterdag 30 mei 2015 - 7:28

MeanderGroep concentreert zich bij het zoeken naar een geschikte plek voor een nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz op de huidige locatie aan de Schoolstraat.

De organisatie heeft diverse alternatieve terreinen bekeken, maar dat heeft niets concreets opgeleverd.

Nieuw gebouw
Het huidige complex is verouderd. Bovendien is het niet geschikt voor de nieuwe vorm van zorg die straks moet worden geboden, met meer nadruk op verpleging. Daarom wil MeanderGroep in Bocholtz op korte termijn een compleet nieuw gebouw neerzetten.

Samenwerking
In eerste instantie werd gedacht aan een gezamenlijke aanpak met de Woningstichting Simpelveld. De gesprekken tussen MeanderGroep en de corporatie liepen eerder dit jaar echter vast.

Lees ook: MeanderGroep wil nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz

Duidelijkheid
In de gemeenteraad van Simpelveld heeft het CDA het college van B en W gevraagd hoe de vork aan de steel zit. Als er geen schot in die zaak komt, zijn de ouderen in het dorp straks de dupe, waarschuwt raadslid Jo Ernes. Volgens burgemeester Richard de Boer moet hij het echter ook doen met twee korte mailtjes van MeanderGroep.

Huidige locatie
Volgens Persoon onderzoekt zijn instelling de mogelijkheden om op en rond de huidige plek een nieuw complex neer te zetten. Daarbij wordt wellicht ook het leegstaande pand van de Rabobank ernaast betrokken. Wanneer er een plan komt, kan hij nog niet zeggen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

MeanderGroep wil nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz
Meander meldt zich voor Zorgplein Brunssum
Plan tegen ondervoeding: 'Geef dementiepatiënten de fles'
Limburgs Parlement wil meldpunt misstanden ouderenzorg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen