Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouderenbond roept op tot massaal protest

Geplaatst opdonderdag 16 juni 2016 - 6:49

De Katholieke Bond van Ouderen in Limburg roept op tot massaal protest richting Tweede Kamer tegen onder meer koopkrachtverlies.

"Het is te gek voor woorden dat de mensen die het land mee op hebben gebouwd stelselmatig worden vergeten", stelde voorzitter Peter Spronck van de Katholieke Bond van Ouderen in Limburg (KBO) tijdens de jaarvergadering woensdag in Roermond. Volgens hem hebben ouderen de afgelopen jaren twee keer zoveel ingeleverd als werkenden.

Tot aan de lippen
Volgens de Limburgse KBO staat veel ouderen het water tot aan de lippen door achtereenvolgende jaren met koopkrachtverlies. Als oorzaak noemt de organisatie minder pensioen, hogere zorgkosten, stijging van vaste lasten, meer eigen bijdragen en steeds minder financiƫle compensatie.

Ansichtkaarten
In de protestmails en ansichtkaarten richting Tweede Kamer pleiten de senioren onder meer voor herstel van de koopkracht, een eerlijke verdeling van de 'pensioenpijn', geen verlaging van pensioenen, schrappen van de mantelzorgboete en het ongedaan maken van de afschaffing van de ouderentoeslag.

Ook ouderenbonden buiten Limburg doen mee aan de actie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse leden boos op ouderenbond Anbo
Ouderenbond ANBO krijgt geen geld meer van provincie
KBO roept ouderen op veertig dagen niet te drinken
Platform voor senioren is in de maak
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen