Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouderenbond roept op tot massaal protest

Geplaatst opdonderdag 16 juni 2016 - 6:49

De Katholieke Bond van Ouderen in Limburg roept op tot massaal protest richting Tweede Kamer tegen onder meer koopkrachtverlies.

"Het is te gek voor woorden dat de mensen die het land mee op hebben gebouwd stelselmatig worden vergeten", stelde voorzitter Peter Spronck van de Katholieke Bond van Ouderen in Limburg (KBO) tijdens de jaarvergadering woensdag in Roermond. Volgens hem hebben ouderen de afgelopen jaren twee keer zoveel ingeleverd als werkenden.

Tot aan de lippen
Volgens de Limburgse KBO staat veel ouderen het water tot aan de lippen door achtereenvolgende jaren met koopkrachtverlies. Als oorzaak noemt de organisatie minder pensioen, hogere zorgkosten, stijging van vaste lasten, meer eigen bijdragen en steeds minder financiële compensatie.

Ansichtkaarten
In de protestmails en ansichtkaarten richting Tweede Kamer pleiten de senioren onder meer voor herstel van de koopkracht, een eerlijke verdeling van de 'pensioenpijn', geen verlaging van pensioenen, schrappen van de mantelzorgboete en het ongedaan maken van de afschaffing van de ouderentoeslag.

Ook ouderenbonden buiten Limburg doen mee aan de actie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse leden boos op ouderenbond Anbo
Ouderenbond ANBO krijgt geen geld meer van provincie
KBO roept ouderen op veertig dagen niet te drinken
Ouderenbond ziet niks in wet stervenshulp
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen