Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouderen positief over 'ouderenuurtje' in winkel

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 10:34

Ouderen zijn overwegend positief over de speciale winkeluurtjes die supermarkten hebben moeten invoeren van de overheid.

Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid krijgen tijdens deze speciale uurtjes de gelegenheid om hun boodschappen te doen. De regering heeft supermarkten per 14 oktober verplicht om per dag twee keer één uurtje voor deze groep in te richten.

Eigen invulling
Supermarkten mogen hier een eigen invulling aan geven. In Venlo-Zuid is dat goed te zien: daar liggen de Jan Linders en Albert Heijn tegenover elkaar. Ze hanteren beiden andere tijden voor ouderen. Zo kunnen ze bij de Jan Linders twee keer per dag een uurtje komen winkelen; in de ochtend en middag. Bij de Albert Heijn is dat alleen in de ochtend mogelijk, van 7:00 uur tot 9:00 uur.

Tijdens deze speciale ochtenduurtjes is het niet druk in de supermarkten. Het aantal winkelbezoekers is tussen 7:00 uur en 8:00 uur bijna op twee handen te tellen.

Positief
Ouderen zijn zeer tevreden over deze speciale winkeluurtjes, blijkt uit een rondvraag van L1. "Ik vind het heel fijn. Dan hoef ik tenminste niet in de drukte te komen", vertelt een oudere. "Ik vond het jammer dat het na de eerste coronaperiode afgeschaft werd. Ik zit in de risicogroep. Nu heb ik alle rust, hoef ik niet te kijken wie er in het gangpad staat, kan ik alles pakken wat ik nodig heb en weer naar huis gaan."

"In de middag is het keidruk als al die jongeren weer naar school gaan. Je moet anderhalve meter afstand houden, maar dat is bijna niet te doen in de middag. Geef mij dit maar. Ik voel me veiliger zo", vertelt een andere oudere.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen