Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouder stel uit Geleen zwaar gedupeerd door pinpasfraude

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 13:10

Een ouder koppel uit Geleen is duizenden euro's kwijtgeraakt door listige pinpasfraude.

Dat gebeurde op 6 april.

'Gehackt'
Het koppel kreeg in de ochtend een telefoontje van iemand die zich uitgaf als bankmedewerker. Hij zei dat de bankpas van het stel gehackt was, en dat ze snel hun pinpas onklaar moesten maken. Ze moesten de pas doorknippen en een koerier zou de pas zo snel mogelijk komen ophalen.

Snel veel geld gepind
Een nepkoerier meldde zich inderdaad korte tijd later en nam de pas mee. Maar vrijwel meteen werd er al een flink bedrag van de rekening van het stel gehaald via een pinautomaat op de Rijksweg in het centrum van Geleen. En een half uur later werd in Maastricht een flink bedrag van hun rekening afgeschreven door een betaling bij een juwelier, en weer kort daarna werd er opnieuw geld gepind bij een bankautomaat op de Helmstraat in Maastricht.

Shouldering
Hoe de fraudeurs aan de pincode van het koppel gekomen zijn, weet de politie nog niet. Vermoed wordt dat ze die eerder hebben afgekeken door eerder al eens over de schouder van de slachtoffers mee te kijken terwijl zij pinden.

De politie adviseert mensen ook om bij het doorknippen van de pas vooral ook de chip door te knippen, anders kan die nog door mensen met kwade bedoelingen worden gebruikt.

Vermomd
De dieven zijn gefilmd door bewakingscamera's bij de automaten, maar nagenoeg onherkenbaar omdat ze capuchons op hebben en een mondmasker dragen. Niettemin hoopt de politie dat er mensen zijn die meer over de daders kunnen vertellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen