Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouder sleept Maastrichtse school voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 17:20

De versnelde verhuizing van een onderwijsinstelling voor speciaal basisonderwijs in Maastricht heeft donderdagmiddag geresulteerd in een kort geding.

Een bezorgde ouder van een leerling van de Talententuin (IvOO SO) heeft het kort geding aangespannen tegen stichting Mosa Lira, waar de school onder valt. De ouder in kwestie heeft samen met de andere ouders in april te horen gekregen dat de school gedurende de zomervakantie verhuist naar een andere locatie binnen de stad, terwijl deze verhuizing eerder gepland was voor 2023.

Autisme
Dat is enkele ouders in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vinden dat de verhuizing te laat is aangekondigd en dat hun kinderen met een autisme-stoornis niet genoeg duidelijkheid hebben over de situatie na de zomervakantie. Volgens de bezorgde ouder is haar zevenjarige zoon niet genoeg begeleid met betrekking tot de verhuizing en zorgt dit voor veel vragen bij haar kind.

Onderwijs
De school verhuist naar de ‘Campus Special Needs’ in Maastricht. Een plek waar ook de scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs Jan Baptist en Don Bosco samenkomen, respectievelijk scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen (zmlk) en zeer moeilijk opvoedbare kinderen (zmok). Bij de ouders heerst de vrees dat hun kinderen in de klas komen bij andere doelgroepen. En dat is volgens de ouders een zeer onwenselijk situatie omdat kinderen met autisme rust, regelmaat en een prikkelarme omgeving nodig hebben. Mosa-Lira liet tijdens het kort geding weten dat er geen sprake van is dat de scholen gemixt worden of samensmelten.

De ongeruste moeder die het geding heeft aangespannen, wil dat de rechter de verhuizing per eind augustus verbiedt en deze verplaatst naar de kerstvakantie, zodat haar zoon langer de tijd heeft om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie.

Reactie
Zowel de desbetreffende ouder als Mosa Lira wilde donderdag niet inhoudelijk reageren op het kort geding. Volgens de advocaat van Mosa Lira moet worden voorkomen dat er onrust ontstaat bij ouders, leerlingen en personeel over de geplande verhuizing. Daarnaast pleit de advocaat ervoor dat de school en de ouder met elkaar in gesprek blijven.

De rechter doet naar verwachting 20 augustus uitspraak over de zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen