Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oude steenfabriek Panheel na jarenlange leegstand gesloopt

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 6:00

De oude steenfabriek van Panheel wordt gesloopt. Na ruim vijf jaar leegstand heeft een groep investeerders het terrein opgekocht voor de bouw van een groot distributiecentrum.

De fabriek stond jarenlang leeg, nadat in 2013 de laatste steen van de band rolde.

Ernstig vervuild
Het terrein was ernstig vervuild. Zowel asbestverwijdering als bodemsanering was nodig voordat het pand opnieuw gebruikt kon worden. De kosten die dat met zich meebracht hielden veel kopers tegen. Halverwege 2018 is de fabriek, inclusief vier hectare grond, alsnog gekocht voor 1,7 miljoen euro door het bedrijf DC De Sluis BV.

Lees ook: Nieuwe Borg verdacht van omkoping Laurentius

Plannen
De investeerders hebben plannen om een groot distributiecentrum van 20.000 vierkante meter op de plek van de steenfabriek te bouwen. "Het is een prachtige locatie naast de A2 met Duitsland en België om de hoek", vertelt Frank
Zuthof, een van de investeerders. De bedoeling is dat dit project halverwege 2020 gereed is.

Bodem
Voor het zover is moet eerst nog een vergunning voor de bouw worden afgegeven door de gemeente. Ook moet de bodem nog gesaneerd worden.
"Er hebben al verschillende geïnteresseerde huurders zich bij ons gemeld", zegt Zuthof. "Voordat we beginnen met de bouw willen we graag al de eerste contracten getekend hebben"

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen