Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oude steenfabriek Panheel na jarenlange leegstand gesloopt

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 6:00

De oude steenfabriek van Panheel wordt gesloopt. Na ruim vijf jaar leegstand heeft een groep investeerders het terrein opgekocht voor de bouw van een groot distributiecentrum.

De fabriek stond jarenlang leeg, nadat in 2013 de laatste steen van de band rolde.

Ernstig vervuild
Het terrein was ernstig vervuild. Zowel asbestverwijdering als bodemsanering was nodig voordat het pand opnieuw gebruikt kon worden. De kosten die dat met zich meebracht hielden veel kopers tegen. Halverwege 2018 is de fabriek, inclusief vier hectare grond, alsnog gekocht voor 1,7 miljoen euro door het bedrijf DC De Sluis BV.

Lees ook: Nieuwe Borg verdacht van omkoping Laurentius

Plannen
De investeerders hebben plannen om een groot distributiecentrum van 20.000 vierkante meter op de plek van de steenfabriek te bouwen. "Het is een prachtige locatie naast de A2 met Duitsland en België om de hoek", vertelt Frank
Zuthof, een van de investeerders. De bedoeling is dat dit project halverwege 2020 gereed is.

Bodem
Voor het zover is moet eerst nog een vergunning voor de bouw worden afgegeven door de gemeente. Ook moet de bodem nog gesaneerd worden.
"Er hebben al verschillende geïnteresseerde huurders zich bij ons gemeld", zegt Zuthof. "Voordat we beginnen met de bouw willen we graag al de eerste contracten getekend hebben"

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen