Overslaan en naar de inhoud gaan

Oude mijnlocomotief afgeleverd bij Miljoenenlijn ZLSM

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 15:47

Voor de tweede keer in een paar weken tijd is een oude mijnbouwlocomotief teruggekomen in Limburg.

Bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij ZLSM in Simpelveld werd vrijdag diesellocomotief SM130 per vrachtwagen afgeleverd.

Akzo
De rangeerloc werd eind jaren '50 gebouwd voor de Staatsmijnen als vervanger voor de oude stoomtreinen. In 1969 met het langzaam sluiten van de mijnen werd de locomotief verkocht aan chemiebedrijf Akzo Nobel die er tot 2005 mee rondreed. Eind vorig jaar werd de locomotief gekocht door de Stichting tot behoud van Mijnlocomotieven.

Het is de bedoeling dat de locomotief weer wordt opgeknapt en wordt teruggebracht in oude staat. Daarvoor worden nog geldschieters gezocht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Antieke stoomlocomotief terug naar Heerlen
Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Vrachtwagen brengt 'nieuwe' stoomloc naar Simpelveld
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen