Overslaan en naar de inhoud gaan

Oude kerk eindelijk omgetoverd tot trampolineparadijs

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 11:48

In de voormalige Fatimakerk in Offenbeek gaat het nu dan echt gebeuren. De oude kerk wordt omgetoverd tot een indoor trampolinepark.

XBAZE Jump Arena, zoals het springparadijs gaat heten, zal op 1 mei haar deuren openen.

Markante kerktoren
In 2015 ging de kerk, die zich kenmerkt door een markante kerktoren, op slot. Een jaar later werd bekend dat er een ondernemer was gevonden die van het monument een attractie met kleinschalige horeca wil maken. De vraag was toen of de kerktoren in tact kon blijven, maar die heeft het niet gered. De klokkentoren is een paar weken geleden helemaal afgebroken.

Lees ook: Fatimakerk in Offenbeek wordt trampolinepark

Slag of stoot
Volgens Ricardo Wassenberg, een van de drie initiatiefnemers van het trampolinepark, ging het niet zonder slag of stoot. "We willen graag op een unieke locatie zitten. Een kerk heeft de hoogte die we nodig hebben en een goede uitstraling. Het heeft wellicht eventjes geduurd, vanwege wat procedures en een bezwaar tegen de komst, maar 15 december is er een klap op gegeven en zijn we bijna klaar met de verbouwing."

Oude drukkerij
Naast de locatie in Offenbeek, is het bedrijf ook al bezig met uitbreiding. De ondernemers hebben namelijk hun oog laten vallen op een oud gebouw in Roermond. "We zijn ook bezig met een trampolinepark in een oude drukkerij in Roermond. Maar of het doorgaat, moeten we nog even afwachten. Omwonenden hebben namelijk bezwaar aangetekend en op 18 juni gaat de rechter daar uitspraak over doen."

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen