Overslaan en naar de inhoud gaan

Oude Fokker André Rieu terug in Limburg

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 22:42

Het oude vliegtuig van André Rieu is terug in Limburg. De Fokker F27 die in de jaren negentig werd gebruikt door Rieu's privé-luchtvaartmaatschappijtje ARP Aviation, is nu gekocht door Piet Smedts in Baarlo.

Smedts heeft een bedrijfje dat oude vliegtuigen verhuurt en doorverkoopt voor bijvoorbeeld promotiedoeleinden of filmopnames.

Lees ook: Film Steven Spielberg krijgt vleugels uit Baarlo

Jaren '90
Rieu's oude Fokker werd in 1985 gebouwd voor een Amerikaanse maatschappij. Begin jaren negentig kwam het vliegtuig naar Europa, waar het van 1995 tot 1998 werd gebruikt door de Maastrichtse Stehgeiger.

Pakistan
Via omzwervingen in Duitsland en Pakistan kwam het vliegtuig uiteindelijk in Lelystad terecht, waar het drie jaar geleden met meer dan 18.000 vlieguren op de teller werd geparkeerd. Daar werd het gekocht door Smedts, die het vliegtuig nu per dieplader naar Baarlo heeft gebracht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Film met vliegtuigen Baarlo uitgesteld om Germanwings-crash
Film Steven Spielberg krijgt vleugels uit Baarlo
Baarlose straaljagers en helikopters in film Renegades
Afterpartees - 'First Last' live @ 3FM Vrij
Kovacs en Afterpartees grootste poptalenten 2015
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen