Overslaan en naar de inhoud gaan

Oude eik maakt plaats voor woonwijk

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 5:55

Op 75-jarige leeftijd nog verhuizen. Dat is het lot van een oude eik op de Maasenweg in Weert.

De boom moet plaats maken voor nieuwbouw. De kroon van de eik op leeftijd heeft een diameter van maar liefst vierentwintig meter.

Nieuwe plek
De boom krijgt vijftig meter verderop een nieuw plekje. Eerst wordt een sleuf gegraven tussen de plek waar de eik nu nog staat en de nieuwe standplaats. Daarna wordt de kluit van de boom vrijgegraven. Een kraan trekt de eik dan door de sleuf naar de nieuwe plek toe.

De gedwongen verhuizing is nodig, omdat de boom de bouwwerkzaamheden hindert bij een kavel waar nieuwbouw komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen