Overslaan en naar de inhoud gaan

Oude bekende (86) van Roda JC en Bekkerveld overleden

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 18:57

Voormalig voetballer en trainer Hennie Hollink is op 86-jarige leeftijd overleden.

De uit het Overijsselse Glanerbrug afkomstige Hollink was zowel speler als trainer bij Roda JC en Bekkerveld.

Vijftigduizend gulden
Zijn eerste kennismaking met Limburg mocht wat kosten. Rapid JC, het latere Roda, betaalde Helmondia '55 in 1957 liefst 50.000 gulden voor de aanvaller. In die tijd was dat een fors bedrag, maar in de twee jaar dat hij in Kerkrade speelde, wist Hollink zich niet te onderscheiden. Hij verkaste daarop naar Dordrecht, om later als voetballer af te sluiten bij amateurclub Bekkerveld.

Eerste ontslag ooit
Als trainer kende hij betere tijden in het zuiden. Tussen 1962 en 1968 coachte hij Bekkerveld en RFC Roermond. In 1972 kwam hij opnieuw bij Roda JC terecht. Doelstelling: promotie naar de eredivisie. Hollink slaagde op 13 mei 1973 in die missie, door een remise (1-1) tegen Heracles Almelo op de voorlaatste speeldag. Eenmaal in de eredivisie had zijn ploeg het echter moeilijk. Zo moeilijk, dat Hollink de eerste trainer ooit werd die door de club werd ontslagen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen