Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oude bekende (86) van Roda JC en Bekkerveld overleden

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 18:57

Voormalig voetballer en trainer Hennie Hollink is op 86-jarige leeftijd overleden.

De uit het Overijsselse Glanerbrug afkomstige Hollink was zowel speler als trainer bij Roda JC en Bekkerveld.

Vijftigduizend gulden
Zijn eerste kennismaking met Limburg mocht wat kosten. Rapid JC, het latere Roda, betaalde Helmondia '55 in 1957 liefst 50.000 gulden voor de aanvaller. In die tijd was dat een fors bedrag, maar in de twee jaar dat hij in Kerkrade speelde, wist Hollink zich niet te onderscheiden. Hij verkaste daarop naar Dordrecht, om later als voetballer af te sluiten bij amateurclub Bekkerveld.

Eerste ontslag ooit
Als trainer kende hij betere tijden in het zuiden. Tussen 1962 en 1968 coachte hij Bekkerveld en RFC Roermond. In 1972 kwam hij opnieuw bij Roda JC terecht. Doelstelling: promotie naar de eredivisie. Hollink slaagde op 13 mei 1973 in die missie, door een remise (1-1) tegen Heracles Almelo op de voorlaatste speeldag. Eenmaal in de eredivisie had zijn ploeg het echter moeilijk. Zo moeilijk, dat Hollink de eerste trainer ooit werd die door de club werd ontslagen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen