Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-winnaar OLS gedupeerd door diefstal koningszilver

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 17:44

Schutterij St. Monulphus en St.Gondulphus uit Maasmechelen, oud-winnaar van het OLS, is zwaar gedupeerd. Bij een inbraak is een deel van het koningszilver gestolen.

Het gaat om zeven platen in totaal, die bewust lijken te zijn uitgezocht. De oudste stamt uit 1929. Dit meldt de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws.

1000 euro
Het gestolen
koningszilver heeft een waarde van ongeveer 1000 euro. Maar de diefstal hakt er vooral emotioneel erg in. Het zilver was uitgestald in een trofeeënkast in het verenigingsgebouw. Mocht het koningszilver niet meer teruggevonden worden, dan overweegt de schutterij duplicaten te laten maken op basis van foto's.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen